Macet janë krijesa krenare dhe të pavarura, pak të përmbajtura dhe të kujdesshme, por ende familjare. Megjithatë, kjo histori nuk është nga ato, në fakt Chicken (macja e bukur 10 vjeçare) e ka ndihmuar gjithmonë Elliotin (11 vjeç) me sëmundjen e tij. Historia e tyre u nderua nga National Cat Awards.

Elliot dhe Chicken: një miqësi e pabesueshme

Historia e Elliot Abery dhe Chicken është një nga më të butat e dëgjuara ndonjëherë. Historia e tyre gjithashtu mori një njohje nga National Cat Awards për kategorinë “Furr-ever Frends” (një lojë anglo-saksone që përkthehet “miq përgjithmonë”, duke u tallur me tingullin e zhurmshëm të prodhuar nga macja).

Macja e ëmbël, e cila prej rreth 10 vitesh është pjesë e familjes Abery, është kujdesur gjithmonë për Elliot, i cili vuan nga çrregullimi i spektrit të autizmit.

Në fakt, në momentet e ndryshme të ankthit dhe stresit që Elliott i nënshtrohet për shkak të çrregullimit të tij, Chicken është i vetmi që mund ta qetësojë. Të dy kanë një lidhje të veçantë që shkon përtej komunikimit verbal.

Chicken nuk largohet kurrë nga Elliot, sikur të ndjente fuqinë e tij të madhe qetësuese. Në shumë mënyra, Chicken nuk është vetëm një mace e mrekullueshme e shtëpisë, por edhe një terapi e vërtetë për Elliot.

Macet, edhe nëse shpesh nuk ju duket, shprehin dashurinë për pronarin e tyre. Dhe disa gjithashtu duan t’i përfshijnë pronarët në jetët e tyre, si në historinë e maces që tërheq nënën e saj nga shtrati për ta njohur me kotelet e saj.

Rëndësia e terapisë me kafshë shtëpiake tek fëmijët autikë

Kjo njohje gjithashtu thekson potencialin e madh të terapisë me kafshë shtëpiake për individët me çrregullim të spektrit të autizmit.

“Kur ai ka një ditë të vështirë ose po lufton me ankthin, të folurit për Chicken ka një efekt qetësues tek ai. Ajo e do atë dhe nuk është kurrë larg nga Elliot.

“Unë me të vërtetë shpresoj që historia e tyre të ndihmojë në nxjerrjen në pah se sa të mahnitshme mund të jenë macet për njerëzit me autizëm”, tha nëna e Elliot.

Në fakt, shumë nënvlerësojnë përfitimet e një përkëdheljeje, veçanërisht nëse i jepet një kafshë shtëpiake. Disa studime kanë treguar se kontakti me një kafshë (mace, qen, kalë, etj.) prodhon menjëherë efekte të dobishme në trupin tonë.