Gjykata provinciale e Barcelonës ka hedhur poshtë ankesën e fundit të yllit të popit Shakira kundër rezolutës së një gjyqtari që e konsideroi të nevojshme vendosjen e saj në bar për mashtrim tatimor.

Kjo është bërë e ditur nga mediat kryesore iberike, duke shpjeguar se ky vendim e lë këngëtaren kolumbiane një hap larg gjyqit. Në vendimin e sotëm, gjykata pretendon se Shakira ka qenë rezidente në Spanjë në vitet në të cilat dyshohet se ka kryer veprën penale, pra midis 2012 dhe 2014.

Sipas autoriteteve tatimore spanjolle, këngëtarja kolumbiane nuk ka paguar në kohën e duhur rreth 14.5 miliona euro taksa (një shumë e kthyer në organet tatimore më vonë).

Zyra e shtypit e yllit ka lëshuar një shënim ku thuhet se sjellja e saj në lidhje me çështjet tatimore ka qenë gjithmonë “e paqortueshme” dhe se ajo do të vazhdojë të mbajë “pafajësinë” e saj. Një nga argumentet kryesore të mbrojtjes është se Shakira nuk ishte banore e Spanjës në ato vite.

Sipas gazetës El País, mbetet e hapur mundësia që Shakira dhe prokurori të arrijnë një marrëveshje përpara përfundimit të gjyqit. Prej rreth dhjetë vitesh Shakira jeton kryesisht në Barcelonë, qytet ku ndodhet edhe partneri i saj, futbollisti i Barçës, Gerard Piqué.