Sorrat nuk harrojnë kurrë një fytyrë dhe mbajnë inat ashtu si njerëzit. Disa vite më parë, në fakt, disa studiues të Seattle zbuluan se sorrat jo vetëm që kujtojnë fytyrat e njerëzve, por kujtojnë edhe ata që i kanë lënduar, duke “ia thënë” miqve dhe të afërmve.

Në veçanti, sorrat amerikane (Corvus brachyrhynchos) të eksperimentit në fjalë, pavarësisht se kishin kaluar vite nga takimi i fundit me një fytyrë “të rrezikshme”, ende e njohën atë, duke e bërë atë viktimë të “sulmeve” dhe duke sugjeruar që zogjtë ia caktojnë këtë fytyrë diçkaje negative.

Në një studim të parë, 12 sorra meshkuj u kapën nga studiuesit të veshur me një maskë të quajtur më vonë “kërcënuese”. Për katër javët e ardhshme zogjtë u ushqyen nga njerëz të veshur me një maskë të ndryshme dhe, megjithëse maskat kishin një shprehje neutrale, ata u identifikuan si “të kujdesshëm”.

Duke iu nënshtruar më pas sorrave një skanimi të trurit të vendosur një herë në prani të të dy maskave, pjesët më aktive të trurit të tyre në prani të njërës ose tjetrës maskë u zbuluan.

Megjithatë, në një studim të mëvonshëm, sjellje armiqësore ndaj disa maskave u vu re edhe te sorrat “jo të kapur”, dhe për këtë arsye u arrit në përfundimin se sorrat komunikonin me njëri-tjetrin që i kishte dëmtuar.