Gjatë verës, shumë prej nesh iu nënshtruan tundimit, ndoshta duke e ekzagjeruar pak në tryezë dhe duke u kënaqur me disa pjata të shijshme gjatë pushimeve.

Në fund të fundit, kultura e një vendi kalon edhe në kuzhinën e tij, ndaj shijimi i recetave vendase është pjesë e përvojës së një udhëtimi.

Natyrisht, megjithatë, kur ktheheni në shtëpi, peshorja tregon rezultatet pa mëshirë dhe shtatori kthehet në muajin e qëllimeve të mira.

Ndjekja e një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar, e shoqëruar me rifillimin e aktivitetit të rregullt fizik (shumë, jemi të sigurt se janë rikthyer në palestër pas muajsh…), është çelësi për t’u rikthyer në formë.

Më pas, ekspertët japin disa këshilla për të përshpejtuar procesin e dobësimit dhe për të optimizuar rezultatet në kohën më të shkurtër të mundshme. Dhe sekreti i parë ka të bëjë me mëngjesin.

Vakti i parë i ditës, në fakt, është një moment themelor për të aktivizuar më mirë metabolizmin dhe për të siguruar energjinë e duhur për trupin tonë.

Për këtë arsye, mëngjesi jo vetëm që nuk duhet anashkaluar kurrë por duhet të jetë i balancuar mirë në lëndët ushqyese. Zgjedhja e ushqimeve të para që hamë gjatë ditës është e dobishme, për shembull, për të shmangur dhimbjet e urisë në mesin e mëngjesit.

Prandaj, nëse mëngjesi është i menduar mirë, nuk do të keni nevojë të hani një vakt të lehtë pas disa orësh, por do të arrini të qetë në kohën e drekës.

Një ‘super ushqim’ i përsosur për të nisur ditën me nxitjen që ju nevojitet është një tas me disa fruta të freskëta. Ky kombinim, në fakt, ngop në pikën e duhur dhe ul shanset për të ngrënë ndërmjet vakteve.

Prandaj, në rast të një ushqimi të shpejtë, është më mirë të lini mënjanë ushqimet dhe ëmbëlsirat e përgatitura, por mund të zgjidhni një banane.

Ky është gjithashtu një ‘super ushqim’ aleat i linjës, pasi është i pasur me fibra të dobishme për kontrollin e oreksit.

Një truk shtesë, pra, është të organizoni vaktet duke i përgatitur paraprakisht: në këtë mënyrë mund të kontrolloni më mirë sasitë.