Camper & Co është fenomeni i momentit, me një përafrim të kostos me zbritje, krahasuar me disa vite më parë. Por ekziston ende mundësia e kufizimit të shpenzimeve, duke hequr dorë nga pak komoditet: karvani Tab 320 p.sh. kushton 12 mijë euro.

Është ndërtuar nga Tabbert, një kompani gjermane me 26 mijë njësi në vit, e cila ka meritën e një dizajni që nuk është kurrë banal dhe kërkon gjithmonë risi teknike.

Në fakt, Tab 320 ka forma të rrumbullakosura, që të kujtojnë pak ato të Fiat 600 Multipla. Rezultati është një pamje e bukur, veçanërisht e përshtatshme për të rinjtë.

Dimensionet janë super kompakte: është 477 cm i gjatë (duke përfshirë timonin), 199 cm i gjerë dhe 228 cm i lartë. Me këto dimensione, është e qartë se nuk mund të presësh një kabinë martesore me një pamje të plotë.

Ekziston edhe një banjë minimale dhe një kuzhinë për përgatitjen e vakteve spartane. Si opsion, mund të keni një sobë Truma, për të ecur edhe në dimër, dhe një frigorifer trevalent.

Një avantazh tjetër: kompaktësia dhe lehtësia lejojnë tërheqjen edhe tek makinat e vogla. Një mënyrë për të kufizuar më tej kostot e funksionimit dhe mirëmbajtjes së Tab 320.