All England Lawn Club ka prezantuar një përvojë virtuale për ngjarje të drejtpërdrejta, duke përqafuar zyrtarisht filozofinë e metaverses. Kjo përvojë quhet “Kodra Virtuale”.

Kjo është kodra – virtuale – e Wimbledon, tempulli i tenisit, në të cilin përdoruesit mund të marrin pjesë duke krijuar një avatar të personalizueshëm.

Pasi të jeni në kodrën ikonike, mund të uleni në një nga mbulesat e piknikut dhe të ndërveproni me përdoruesit e tjerë ose të shëtisni mes tribunave që lidhen me dyqanin digjital të stadiumit.

Ata që duan të testojnë pasionin e tyre për tenisin mund të provojnë gjithashtu të kalojnë disa kuice mbi historinë dhe turnet e Wimbledon.

Kjo nuk është e gjitha: ju mund të shikoni një ndeshje dhe të reagoni nëpërmjet emoji-ve, të ndani fotot e bëra në metaverse në rrjetet sociale dhe të merrni pjesë në misionet e përditshme përmes të cilave mund të fitoni WimbleCoins, xhetona të dobishëm për të marrë rroba dhe aksesorë shtesë për avatarin tuaj.

Është gjithashtu e mundur të jetosh një përvojë të quajtur “Up Up We Go”, një udhëtim me tullumbace që ofron një pamje të veçantë ajrore të kodrës. Ekziston gjithashtu një modalitet i rezervuar për mbajtësit e kartave American Express: “Eksperienca Andy Murray”.

Siç mund të kuptohet nga emri, modaliteti përfshin pjesëmarrjen – gjithmonë virtuale – të Sir Andrew Barron Murray, tenisti britanik 35-vjeçar i përcaktuar nga shtypi i sektorit si një nga më të fortët e brezit të tij, me të cilin mund të kryhen misione dhe bëhen selfie.

“Të sigurohet krijimi së njëjtës ndjenjë dhe pasioni në botën virtuale është thelbësore për angazhimin e fansave që nuk mund të jenë këtu, kështu që unë jam vërtet krenar që jam pjesë e Virtual Hill”, tha Murray për Daily Mail.

“Wimbledon Hill është një nga traditat tona më ikonike”, tha Alexandra Willis, drejtore e komunikimit dhe marketingut në Wimbledon. “Ne jemi të emocionuar për të përjetësuar atë përvojë përmes Virtual Hill.”

Ndryshe nga aplikacionet metaverse të Mark Zuckeberg, Virtual Hill nuk kërkon as vizor VR, as kufje: mjafton një pajisje për t’u regjistruar përmes emailit dhe për t’u identifikuar, qoftë smartphone, tablet apo kompjuter.