Gjithçka filloi në vitin 2009 me një taksi të vonuar. Pastaj Uber rritet, shkon përtej kufijve të San Franciskos, arrin në 616 qytete dhe tani është gati të ndërmarrë “hapin e fundit dhe më ambicioz”, siç tha për Financial Times Andrew Brem, menaxher i përgjithshëm i Uber në Mbretërinë e Bashkuar. Me aplikacionin tani mund të rezervoni edhe fluturime.

Testi ka filluar në Mbretërinë e Bashkuar, qëllimi është krijimi i një aplikacioni super udhëtimi që përfshin çdo udhëtim me një paketë të vetme. Një mënyrë për të kursyer para dhe kohë. Me pak fjalë, Uber dëshiron të zgjidhë një udhëtim të tërë me një klik.

“Gjatë 12 muajve të fundit me shtimin e rezervimeve të trenave, autobusëve dhe tani fluturimeve, Uber është me të vërtetë një zgjidhje udhëtimi me një ndalesë,” tha Brem.

Si të rezervoni fluturime në Uber

Nuk ndryshon nga prenotimi i një fluturimi me çdo platformë udhëtimi, ju zgjidhni destinacionin, datat e nisjes, mbërritjen dhe më pas do të shfaqen zgjidhjet e linjave të ndryshme ajrore që ju duhet të zgjidhni.

Uber më pas do të marrë një komision nga çdo shitje. Andrew Brem shpjegoi: “Veçoria jonë e re do ta bëjë rezervimin dhe menaxhimin e udhëtimit ajror të thjeshtë dhe pa stres, me procesin e rezervimit që zgjat vetëm një minutë.”

Eksperimenti në Mbretërinë e Bashkuar

Testi ka filluar tashmë në MB, trenat, autobusët dhe varkat mund të rezervohen. Uber ka filluar partneritetin me kompani të ndryshme si National Express, ose Megabus, “rezervimet kanë rezultuar shumë të njohura”, tha Brem, dhe janë rritur me 40% çdo muaj që nga fillimi në gusht 2022.

Megjithatë, Brem nuk zbuloi numrin e saktë të biletave të shitura. Uber nuk ka zgjedhur rastësisht, Mbretëria e Bashkuar është terreni i përsosur për të përjetuar ambiciet e aplikacionit. Ai krenohet me një rrjet të gjerë transporti publik dhe është një nga tregjet më të rëndësishme të Uber jashtë Shteteve të Bashkuara.

Brem konfirmoi se Uber shpreson të “ndërtojë biznesin e saj kryesor” për të zgjeruar tregun e rezervimeve në më shumë vende në të ardhmen, por shtoi se kompania nuk ka “nuk ka plane të forta” në këtë kohë. Megjithatë, duket se testi i anglishtes është vetëm hapi i parë në lançimin e super aplikacionit të udhëtimit nëpër Evropë.

Super aplikacioni do të funksionojë edhe falë bashkëpunimit me aplikacionin e udhëtimeve Hopper, i cili ju lejon të mbani një sy në luhatjen e kostove të fluturimit përmes njoftimeve që paralajmërojnë përdoruesin kur biletat ulen ose, anasjelltas, kur çmimet rriten.

Ideja është t’u ofrohen klientëve paketa që përfshijnë udhëtime dhe transferta për të lëvizur nga aeroporti në qendër të qytetit dhe anasjelltas. Duke krijuar një sinergji midis dy aplikacioneve, ofertat mund të shiten dhe të shkurtohen oraret e organizimit për udhëtime.

Siç shpjegon Frederic Lalonde, CEO dhe bashkëthemelues i Hopper: “Shtimi i fluturimeve në aplikacionin Uber është një fitore e madhe për konsumatorët në Mbretërinë e Bashkuar që kërkojnë një mënyrë më të lehtë për të rezervuar udhëtime.

“Ky partneritet i ri do t’u japë përdoruesve të Uber zgjedhje, transparencë dhe fleksibilitet kur rezervojnë fluturime, të gjitha në të njëjtin vend ku ata tashmë po rezervojnë transporte të tjera.”