Kush nuk do të dëshironte të punonte në oborrin botëror apo për mbretëreshën Elizabeth? Me siguri në kuzhinat mbretërore kanë kaluar shumë shefa dhe shumë shefa të njohur.

Buckingham Palace është ëndrra ideale për shumë specialistë të kuzhinës. Por Mbretëresha nuk i la shumë hapësirë ​​imagjinatës së kuzhinierëve të saj dhe në 70 vitet e mbretërimit ajo tha disa herë “jo”. Mbretëresha Elizabeth ishte shumë e vëmendshme ndaj menaxhimit të jetës së saj private dhe menaxhimit të pallatit.

Rregullat e protokollit mbretëror ishin në fuqi në të gjithë pallatin. Mbretëresha Elizabeth ishte gjithashtu shumë e vëmendshme ndaj asaj që përgatitej në kuzhinat mbretërore dhe pjatave në menynë e saj të përditshme. Ndër gjërat që mbretëresha i kishte ndaluar kuzhinierëve të saj ishte padyshim futja e recetave të reja në meny.

Prandaj, Mbretëreshës nuk i pëlqente futja e pjatave të reja në menynë e përditshme, aq më pak papritur. Sipas raporteve nga shefi i kuzhinës Darren McGrady për shtypin në muajt e fundit, Mbretëresha urrente futjen e pjatave dhe recetave të reja në menynë e saj dhe në atë të darkave të saj.

Prandaj, stafi i Buckingham Palace ishte i detyruar të ndiqte protokollin mbretëror për çdo punë të kryer. Shefi MCGrady u përpoq vetëm një herë që Mbretëresha Elizabeth të shijonte një pjatë të re. Ishte Veiler Farmer’s Daughter, një pjatë e re e krijuar posaçërisht për shijen e saj.

Mbretëresha reagoi shumë keq ndaj futjes së kësaj pjate të re dhe i përsëriti oborrit të saj që të respektonte me përpikëri protokollin për çdo detyrë të kryer brenda pallatit mbretëror.

Një mënyrë për të thënë “siç e dikton tradita”, por edhe për të pohuar rëndësinë e një mbretërie dhe një fuqie mbi të gjitha.