Mendje e shëndoshë në trup të shëndoshë… edhe duke bërë dashuri! Mbajtja në formë është një nga prerogativat për të cilën interesohet më shumë qenia njerëzore. Ushqimi i mirë i kombinuar me aktivitetin fizik shpesh çon në rezultate të shkëlqyera. Megjithatë, kjo e fundit mund të arrihet edhe duke ushtruar “sport” nën jorgan.

Një studim i kryer në vitin 2013 nga një ekip ekspertësh zbuloi se meshkujt djegin mesatarisht 4.2 kalori në minutë gjatë aktit, ndërsa femrat janë në gjendje të konsumojnë rreth 3.2 kalori në minutë. Duke qenë se kohëzgjatja mesatare e një lidhjeje është rreth 5.4 minuta, kaloritë e djegura nuk do të ishin aq të shumta.

Prandaj, për ta bërë këtë të ndodhë, duhet të çlironi të gjithë kreativitetin tuaj dhe t’i thoni lamtumirë pozicionit klasik të misionarëve dhe të eksploroni poza që kërkojnë më shumë atletikë dhe përpjekje shtesë. Në fakt, janë pesë pozicione specifike intime që mund të na bëjnë të djegim një numër të madh kalorish.

1 – Karrocë dore

Në këtë pozicion, burri qëndron në këmbë dhe gruaja qëndron si mjeti i vogël i tërhequr me dorë, duke vendosur duart në dysheme dhe me këmbët e mbështetura nga partneri i saj.

Sipas ekspertëve kjo mund të djegë shumë yndyrë në trup pasi një pozë e tillë fizike kërkon shumë forcë në pjesën e sipërme të trupit nga të dy të dashuruarit. Nëse dëshironi ta bëni edhe më të lodhshme, partneri dominues mund të bëjë edhe shtytje gjatë performancës.

2 – Të bësh dashuri në këmbë

Nuk nevojiten shpjegime të veçanta për të realizuar këtë pozicion shumë të thjeshtë. Kjo e fundit bazohet kryesisht në forcën depërtuese të pjesës së sipërme të trupit të partnerit, ndaj është më shumë një stërvitje për amatorin që dominon, pasi do të shkojë në punë në pjesën e sipërme të shpinës, bicepsit, bustin dhe kofshët.

3 – Cowgirl në të kundërt

Këtu njëri nga dy të dashuruarit thirret të shtrihet në shpinë, ndërsa tjetri vendoset mbi të duke u ulur me secilën këmbë në të dy anët e trupit të partnerit. Ky i fundit më pas kërcen lart e poshtë sipas kënaqësisë së dikujt.

Në këtë rast, partneri me kalë djeg më shumë kalori, pasi ai dominon aktin në bazë të forcës së tij fizike dhe dozon peshën e tij trupore, duke e shndërruar aktivitetin intim në një seancë masive kardio fitnesi.

4 – Gjarpri

Në një shtrembërim të denjë për zvarranikët e famshëm me luspa, ky pozicion përfshin një partner që merr përsipër peshën e tjetrit. Në këtë mënyrë, pra, digjet një sasi e konsiderueshme e marrjes së kalorive, prandaj ekspertët rekomandojnë vetëm ata që kanë një konformacion fizik të mirëstrukturuar dhe të fortë për të zbatuar këtë pozicion.

5 – “The Butter Churner”

Partneri i parë shtrihet në shpinë duke vendosur këmbët mbi shpatulla dhe duke e përkulur trupin përgjysmë, duke kthyer kështu anën B drejt tavanit dhe kokën drejt tokës. Nga ana tjetër, partneri tjetër thirret të ngrihet dhe të ulet nga ana tjetër, duke filluar aktin e dashurisë.

Kjo performancë kërkon fleksibilitet të madh nga të dy pjesëmarrësit e momentit intim, veçanërisht nga ai i shtrirë në shpinë. Ekspertët rekomandojnë të bëni një seancë të shkurtër shtrirjeje përpara se të praktikoni.