Në Shtetet e Bashkuara, u projektua ferma e parë me erë në shkallë të gjerë në det të hapur, e quajtur Vineyard Wind 1, e cila do të “montojë” një lloj të ri turbine me erë, të aftë për të fuqizuar një shtëpi me madhësi mesatare për dy ditë me një rrotullim të vetëm të turbinat e erës.lopatat e saj.

Këto turbina janë pjesë e një teknologjie të re dhe janë zhvilluar së fundmi nga GE, një ekip projektuesish të teknologjisë së energjisë së rinovueshme. Për të shpallur këtë lloj zgjedhjeje ishte Vineyard Wind, një sipërmarrje e përbashkët midis Avangrid Renewables dhe Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) që merret me zhvillimin e fermave me erë në det të hapur:

“Zgjedhja e GE si një furnizues turbinash do të thotë që një kompani historike amerikane do të mbajë ka një rol kryesor në zhvillimin e fermës së parë të erës në det të hapur në shkallë komerciale në Shtetet e Bashkuara, “tha Lars Pedersen, shefi ekzekutiv.

Turbina e zgjedhur, në veçanti, është GE Haliade-X, e cila ka një fuqi prej 13 MW (megavat), më shumë se dyfishi i turbinave të tjera të instaluara në brigjet e SHBA.

Sipas prodhuesit, një raund i vetëm i Haliade-X do të mjaftonte për të fuqizuar një shtëpi mesatare në Mbretërinë e Bashkuar për dy ditë. Vineyard Wind 1 do të zhvillohet në brigjet e Martha’s Vineyard, Massachusetts, dhe pritet të prodhojë energji të mjaftueshme për 400,000 shtëpi dhe biznese në zonë.