Telefoni inteligjent tashmë është bërë pjesë e pandashme e përditshmërisë sonë, deri në atë pikë sa disave e kanë të vështirë të mendojnë të ndahen me të qoftë edhe për pak minuta.

Një mjet si ky mund të jetë i dobishëm jo vetëm për të bërë, marrë dhe marrë telefonata, por edhe për t’u informuar për atë që po ndodh rreth nesh, për të konsultuar e-mail, për të punuar dhe, pse jo, edhe për të luajtur.

Është gjithashtu e pamundur të bëhet pa aplikacionet e mesazheve, të cilat ju lejojnë të mbani kontakte disa herë gjatë ditës me miqtë dhe familjen. Ndër më të përdorurat sigurisht që janë Whatsapp dhe Telegram.

Nëse flasim për aplikacionet e mesazheve për t’u përdorur me kompjuterë dhe telefona inteligjentë, ne mendojmë pothuajse automatikisht për Whatsapp. Ky është sigurisht më i përhapuri, por numri i njerëzve që vlerësojnë alternativën, Telegram, i cili ka funksione shumë të ngjashme, po rritet gjithashtu kohët e fundit.

Nuk është për t’u habitur që shumë zgjedhin t’i shkarkojnë të dyja dhe të përdorin të parën me disa kontakte dhe të dytën me të tjerë. Në realitet, Telegram do të kishte avantazhin e të qenit më i sigurt për sa i përket privatësisë sesa “rivali” i tij.

Telegram ju lejon të filloni dhe të fshihni biseda që vetë-shkatërrohen (mund të vendosni një kohëmatës që shkon nga 1 sekondë në 1 javë) dhe të bllokoni përcjelljen e mesazheve.

Një zgjidhje ideale, për shembull, për ata që duan të mbajnë kontakte me një person për të cilin interesohen, por që do të donin të pengonin të tjerët të njihnin. Ky opsion ka mbërritur vetëm së fundmi në Whatsapp.

Në Telegram është gjithashtu e mundur të krijohen kanale diskutimi që shkojnë përtej “grupeve” dhe të shtohet një numër telefoni, gjë që nuk është e mundur në Whatsapp, ku nuk është e mundur të përdoren dy numra në të njëjtin telefon.

Telegrami ka gjithashtu një funksion shtesë që shumë priren të mos e nënvlerësojnë ose nuk e dinë. Falë këtij aplikacioni është gjithashtu e mundur të dini se ku janë disa nga kontaktet tona, si dhe të bëni njohje të reja.

Shërbimi, në fakt, përfiton nga gjeolokacioni, i pranishëm në të gjithë telefonat inteligjentë, falë të cilit mund të dini se ku ndodhet një person. Pasi të keni hyrë në profilin tuaj, funksioni “Persona afër teje” është i disponueshëm, i cili ju lejon të zbuloni grupe lokale, të gjeni njerëz për të biseduar në zonën e tyre.

Jo vetëm kaq, është gjithashtu e mundur t’u shkruani në kohë reale kontakteve që janë në distancë të afërt. Një mundësi pra për të tentuar të thelloni marrëdhënien me dikë të papritur. Në realitet, funksioni çaktivizohet si parazgjedhje për të ruajtur privatësinë e secilit përdorues, por mund të aktivizohet kur të preferoni.

Procedura është vërtet e thjeshtë: thjesht nisni Telegramin, hyni te “Kontaktet” dhe trokitni lehtë mbi “Persona afër”. Në atë moment, aplikacioni do t’ju kërkojë të lejoni aksesin për të gjetur njerëz në afërsi që përdorin të njëjtin seksion dhe për të zbuluar gjithashtu grupe lokale.

Thjesht mbyllni aplikacionin ose futuni në biseda për t’u siguruar që ky veprim të jetë i çaktivizuar dhe për këtë arsye nuk është më i dukshëm për përdoruesit e tjerë. Nëse dëshironi ta bëni atë të përhershëm, thjesht prekni “Më bëj të dukshëm”. Kjo do t’i lejojë përdoruesit e tjerë të gjejnë ose të na dërgojnë mesazhe në çdo kohë.