Njohja me veten përmes imazheve është shumë e dobishme dhe gjithashtu argëtuese dhe kurioze. Në fund të fundit, imazhet përdoren gjithashtu gjerësisht në psikologji për analizën e mendjes.

Imazhi që ne propozojmë këtu, megjithatë, nuk ka asnjë vlerë psikologjike, por është një lojë për të testuar veten dhe një stimul për të thelluar njohuritë tona për veten. Prandaj nuk është një test shkencor.

Bërja e këtij lloji të testit vizual, megjithatë, është gjithmonë shumë emocionuese, sepse na shtyn të thellohemi në disa anë të vetes që mund të mos i kishim njohur ose i kishim lënë pas dore deri atëherë.

Këtu ju vetëm duhet të shikoni imazhin që ne propozojmë më lart dhe të thoni atë që shihni së pari. Nuk ka përgjigje të drejtë dhe të gabuar, çfarëdo përgjigje që jepni është e juaja dhe kjo është në rregull.

Ajo që shihni së pari do të zbulojë se kush jeni në të vërtetë, ose pothuajse. Këtu është gjithçka që duhet të dini.

Mënyra se si ne e shohim botën e jashtme dhe e interpretojmë atë mund të jetë shumë e ndryshme tek njerëzit. Ne nuk i shohim të gjithë të njëjtat gjëra dhe veçanërisht jo në të njëjtën mënyrë.

Interpretimi i realitetit, pra, mund të jetë shumë i ndryshëm, i ndikuar nga edukimi dhe udhëzimi që kemi marrë, nga shqisat tona, nga ndjeshmëria jonë, nga aftësia jonë për të analizuar dhe gjithashtu nga paragjykimet tona.

Kjo është edhe më e vërtetë për imazhet që janë të paqarta ose kanë një kuptim të dyfishtë. Imazhe që tregojnë shumë subjekte në të njëjtën kohë.

Si ai që propozojmë në këtë test vizual, ku duhet t’i përgjigjeni asaj që shihni fillimisht. Përgjigja juaj do të zbulojë një pjesë të rëndësishme të personalitetit tuaj, atë më autentiken.

E keni shikuar me kujdes imazhin në kokë? Çfarë patë së pari? Dy krokodilë përballë njëri-tjetrit, secili me gojën hapur apo një shqiponjë?

Imazhi i dy krokodilëve ishte ndoshta më i lehtë dhe më i menjëhershëm për t’u parë, ndërsa ai i shqiponjës, në negativ midis gojës së dy krokodilëve, ishte ndoshta më pak i menjëhershëm.

Këtu është zgjidhja e provës:

Nëse i keni parë dy krokodilët, do të thotë se jeni njerëz të ekuilibruar dhe të vetëdijshëm që janë të aftë të përballojnë çdo lloj situate. Ju jeni një lider i lindur, dini të drejtoni dhe dëgjoni të tjerët. Përgjegjësitë nuk ju trembin.

Në vend të kësaj, nëse keni parë shqiponjën së pari, atëherë do të thotë se jeni njerëz të qetë dhe të ndjeshëm që dini të ndjeni empati me të tjerët. Jeni të prirur të ndihmoni dhe kontributi juaj është i rëndësishëm, por preferoni rolin e ndjekësit në vend të liderit, sado themelor. Ju jeni të mirë në ndërmjetësimin.