Ndarja e një shtrati me një partner është një mundësi për t’u afruar, por gjithashtu mund të shkaktojë debate të shumta. Një studim i fundit zbuloi se një e katërta e çifteve evropiane pranuan se flinin në shtretër të veçantë.

Hulumtimet nga Bensons for Beds zbuluan se 38% e çifteve vendosin të flenë veçmas për shkak të debateve ose problemeve në marrëdhënie. Sipas Olga Levancuka, trajnere e jetës dhe autore e librit How To Be Selfish, pozicioni që merrni për të fjetur në krevatin tuaj dyshe mund të zbulojë shumë për gjendjen e jetës suaj në çift.

Levancuka shprehet se “nënndërgjegjja kontrollon mënyrën se si organizohet trupi nën jorgan”. Në fakt, sipas saj, pozicioni që merrni për të fjetur me partnerin/en mund të përfaqësojë “pasqyrën e shëndetit të marrëdhënies suaj”.

Ndër këto, bien në sy tre pozicione për të fjetur së bashku, të cilat mund të sinjalizojnë një “këmbanë alarmi” dhe praninë e mundshme të disa problemeve në marrëdhënien tuaj. Le t’i analizojmë ato në detaje.

Luga është një pozicion i zakonshëm mes çifteve dhe tregon se një person në çift është mbrojtës ndaj tjetrit. Mund të zbulojë edhe sensualitetin.

Megjithatë, nëse luga kthehet në një “ndjekje” dhe njëri prej jush tërhiqet në anën e tij të shtratit, ndërsa tjetri “e ndjek” në përpjekje për të ruajtur afërsinë, kjo mund të tregojë se diçka nuk shkon në marrëdhënie.

“Është e rëndësishme të pyesni partnerin nëse diçka nuk shkon dhe të keni guximin të flisni për këtë”, këshilloi Olga Levancuka. Sipas ekspertit, distanca midis trupave tuaj (qoftë e vogël) mund të jetë një shenjë e mungesës së komunikimit në një marrëdhënie.

Kur partneri juaj fle në shpinë dhe ju përqafon ndërsa ju i mbështetni kokën në gjoks, përsëri mesazhi është dëshira për të qenë mbrojtës ndaj jush.

Nëse jeni përballë tyre në pozicionin e fetusit, duke u mbështetur në gjoks, kjo tregon se jeni rehat në varësi të tyre, por nëse flini me kokën në gjoks ndërsa trupi juaj është larg trupit të tyre, mund të nënkuptojë dëshirën për pavarësi.

“Ju mund ta doni partnerin tuaj dhe të kaloni kohë me të, por do të dëshironit të kishit më shumë kohë për veten tuaj dhe të keni më shumë fjalë në vendimet që ju prekin”, komentoi Levancuka. Pse? Është në dorën tuaj për të hetuar.

Nëse nuk keni një problem shëndetësor si dhimbja e qafës dhe gjumi në bark është më i rehatshëm, ky pozicion tregon se mund të keni frikë të tregoni emocionet tuaja. “Fjetja në bark mbron pjesën e përparme të trupit, gjë që mund të jetë një tregues i ankthit ose vulnerabilitetit”, shpjegoi Levancuka.

“Është koha të bëni një bisedë me partnerin tuaj se si ndiheni në marrëdhënie. Sigurohuni që ta shprehni qartë shqetësimin tuaj, duke mbajtur parasysh ndjenjat e partnerit tuaj”, tha ajo.

“Nëse vëreni se partneri juaj fle me fytyrën poshtë, provoni ta përqafoni për ta bërë të ndihet i mbrojtur dhe le ta dijë se jeni aty për të”.