Dakota Cooke është 30 vjeç dhe një yll në TikTok. Karakteristikat dalluese: mjekra. Në moshën 13-vjeçare, Dakota pa një rritje të pazakontë të qimeve në fytyrën e saj, një rrethanë që e shtyu atë të rruhej dy herë në ditë.

Pas shumë vizitave, përgjigja: gjëndrat e tij mbiveshkore prodhojnë nivele të larta të testosteronit. Duke kujtuar ditët e rruajtjes, Cooke thotë për Daily Mail:

“Ishte super e pakëndshme dhe nuk dija as t’i rruaja këmbët në atë kohë. Unë u rrita në një kohë kur gratë me qime në fytyrë ishin aq të stigmatizuara sa gratë e salloneve më thoshin se vajzat nuk duhet t’i rrisin qimet në fytyrë.

“Më ngeli në mendje, sepse për dhjetë vitet e ardhshme thjesht hyra në një spirale turpi ku përpiqesha të fshihja fytyrën time në foto dhe depiloja çdo javë.

“Kam arritur në një pikë, kur fillova një nga punët e mia të para, te hiqja mjekrën dy herë në ditë, një herë në mëngjes dhe më pas gjatë pushimit, sepse qimet dukeshin shumë dhe unë punoja në departamentin e grimit ku nuk ishte e pranueshme”.

Në vitin 2015, megjithatë, diçka ndryshoi tek ajo: Dakota mësoi të pranonte veten dhe vendosi të rriste mjekrën pa u turpëruar për gjendjen e saj.

“Familja dhe miqtë e mi kanë qenë jashtëzakonisht mbështetës në udhëtimin tim të pranimit të vetes. Ndjekësit e mi në TikTok kanë qenë gjithashtu fantastikë dhe më pëlqen t’u përgjigjem pyetjeve të tyre, si dhe të marr fjalë mbështetjeje”.

Një rrugë e gjatë dhe e vështirë e pranimit të vetes, por sot, në moshën 30-vjeçare, Dakota, e cila e përkufizon veten si jo binare, ka marrë një revansh të mirë dhe është bërë shumë popullore edhe në rrjetin e njohur social.