I keni provuar të gjitha për të kursyer diçka për sa i përket benzinës? Drejtuesit e automjeteve janë këshilluar së fundmi të përdorin një truk të zgjuar të Google Maps për të kursyer para në benzinë ​​dhe naftë pasi çmimet vazhdojnë të jenë shumë të larta dhe situata nuk duket se po përmirësohet këtë dimër.

Truku që po përhapet tek ata që e përdorin shpesh dhe për një kohë të gjatë makinën është shmangia e pikave të trafikut sepse bllokimet e trafikut na bëjnë të konsumojmë shumë karburant.

Kalimi nga marshi neutrali tek i pari e deri tek i dyti dhe më pas ngadalësimi dhe zbritja sërish kushedi sa herë, në fakt, është ndër faktorët kryesorë për të cilët serbatori zbrazet më shpejt se sa do të donim.

Kur një automjet detyrohet të përshpejtojë dhe frenojë vazhdimisht, konsumi i karburantit ndikohet negativisht.

Prandaj, kontrollimi i Google Maps përpara nisjes mund të jetë shumë i dobishëm: duke shmangur pikat e trafikut dhe duke marrë rrugë alternative, shoferët mund të presin jo vetëm një udhëtim më të qetë, por edhe konsum më të mirë karburanti.

Sipas asaj që u shpjegua nga ekspertët, shpejtësia e duhur për të adoptuar është 70 km/orë; Gjithashtu, shoferët këshillohen që të lëvizin me marshin më të lartë të mundshëm, qartë brenda kufirit të shpejtësisë.

Në këtë mënyrë, shoferët mund të rrisin edhe kursimet e benzinës, gazit ose naftës, pasi shpejtësia e tepërt është faktori më i madh në konsumin e karburantit …