Linjat ajrore tani, veçanërisht ato me kosto të ulët, paguajnë ekstra për çdo gjë që nuk futet në çantën e vogël të udhëtimit.

Prandaj, truku për të mos paguar për bagazhet e dorës në aeroport, i cili është bërë viral në TikTok, është rezultat i një sërë ndërhyrjesh për të korrigjuar shqetësimin. Por a funksionon vërtet?

Përdoruesit që tregojnë se si të sjellin më shumë veshje dhe aksesorë në avion pa paguar një tarifë shtesë, janë të rinj, por kjo ide është sigurisht joshëse edhe për pasagjerët e tjerë.

Sidomos udhëtarët që udhëtojnë rregullisht dhe duhet të marrin në konsideratë një shpenzim të madh mujor për fluturimet.

Mund të tingëllojë absurde, por në fakt është një mashtrim gjenial. Ajo që në pamje të parë duket si një jastëk i thjeshtë është në fakt një këllëf jastëku që bëhet një çantë shtesë udhëtimi. Në fakt, është perfekt për të kaluar brenda detektorit të metaleve të pikave të sigurisë.

Pasi folëm për rregullat e reja në aeroplan dhe mënyrën e paketimit të bagazheve të dorës, truku për të mos paguar bagazhet e dorës në aeroport që është bërë viral në TikTok, me dhjetëra video, nuk është gjë tjetër veçse një lloj çantë shpine me veshje brenda. dhe aksesorë.

Me pak fjalë, kur e dobishme kombinohet me kënaqësinë, duke pasur parasysh se mund të bëni edhe një sy gjumë në bord komode.

Truku për të mos paguar për bagazhet e dorës në aeroport është padyshim një mashtrim i madh, por çudi është nëse është një zgjidhje ligjore apo jo. Dhe cilat janë kufijtë që nuk duhen kapërcyer.

Ekspertët përgjigjen po, por një sqarim është i domosdoshëm: brenda jastëkut duhet të ketë aksesorë dhe veshje që lejohen të merren me vete në avion.

Prandaj, jo objekte të bluara ose lëngje në kontejnerë me një kapacitet më të madh se 100 ml. Në fakt, çdo gjë, edhe këllëfi i jastëkut me tegela, duhet të kalojë nëpër kontrolle sigurie. Në këtë drejtim, ja çfarë nuk mund të mungojë në bagazhet e dorës.

Vetë madhësia e jastëkut nuk ka pse të jetë e tepërt. Në fakt, duhet të merrni gjithmonë parasysh masat e lejuara për të marrë bagazhin tuaj në bord dhe të mbani parasysh arsyen e shëndoshë, nëse nuk doni të hasni në kontrollues veçanërisht të zellshëm dhe të përpiktë. Çdo gjë që është shumë e rëndë, në fakt, vendoset në mbajtëse me një tarifë shtesë.