Donald Trump, i forcuar nga pafajësia në gjyqin e dytë të fajësimit, thyen vonesën dhe fillon operacionin për kthimin e tij.

Dhe e bën këtë me një deklaratë të vërtetë lufte kundër udhëheqësit të senatorëve republikanë Mitch McConnell, fajtor për faktin se e kishte treguar atë si “përgjegjës moralisht” për sulmin ndaj Kongresit në 6 Janar.

“Duhet të shkarkohet, partia Republikane nuk mund të jetë e fortë dhe e respektuar me udhëheqës si ai në krye”, paralajmërimi drejtuar senatorëve në një shënim të lëshuar nga ish presidenti, i cili akuzon McConell për “mungesë të vizionit politik, mençurisë, talent dhe personalitet ”.

Risultato immagini per donald trump

Por më e rëndësishmja, Trump premton mbështetjen e tij për zgjedhjet paraprake të zgjedhjeve afatmesme të vitit 2022 vetëm për kandidatët rivalë të McConnell dhe ata që përqafojnë plotësisht filozofinë Make America Great Again dhe doktrinën e parë të Amerikës.

Ndërkohë, Trump hedh Rudolph Giuliani: manjati ka bërë të ditur se ish-kryetari i Bashkisë së New York-ut mbetet “miku dhe aleati” i tij, por aktualisht nuk e përfaqëson më atë në asnjë çështje ligjore. Megjithatë, veprimet kriminale dhe civile në të cilat aktualisht është përfshirë Trump janë të ndryshme.

Por tashmë pas zgjedhjeve presidenciale manjati kishte shprehur pakënaqësinë e tij me veprimin e Giulianit në mbështetjen e tezës së zgjedhjeve të manipuluara.