“Kush jemi ne?” Në labialin shekspirian të Edin Dzeko, i ngjitur në barkën ku shfaqet si një kapiten i guximshëm, ekziston ndjenja e hutimit të Romës, pezull midis një të tashmeje të pakuptueshme dhe të ardhmes së mjegullt. Sidomos pas eliminimit ndaj Spezia, posti i trajnerit u vu në diskutim maksimal. Megjithatë, në emër mtë vazhdimësisë, Paulo Fonseca mbetet në vendin e tij. Friedkins, i cili u takua me Tiago Pinto menjëherë pas ndeshjes, konfirmoi në samitin e djeshëm trajnerin portugez.

Parimi i ndjekur është i thjeshtë: më mirë të mos ndryshojmë menjëherë, pa u përgatitur për trashëgiminë. Pritet reagim të shtunën. Tani i mbetet trajnerit të gjejë zgjidhje të shpejta për problemet. Ndërkohë, dje Fonseca, në marrëveshje me drejtuesit e lartë të klubit, la mënjanë idenë e ndëshkimit të lojtarëve. Pas një bisede me ekipin, ai preferoi t’i besonte grupit. Pronarët janë të zhgënjyer, gjë që është logjike. Ishte Tiago Pinto, i pafat, me dy humbje që kur u bashkua me Romën, i cili këmbënguli në konfirmimin e Fonseca.