Një nga problemet më të shpeshta gjatë udhëtimeve është kufizimi në përdorimin e celularit. Në shumë vende në fakt është e nevojshme të blini një kartë sim lokale për të përdorur rrjetin telefonik.

Në këto raste, megjithatë, është thelbësore t’i kushtohet vëmendje maksimale variacionit të tarifave, veçanërisht në lidhje me kostot e shërbimeve të të dhënave, të cilat mund të rriten ndjeshëm.

Emblematike në këtë kuptim është ajo që i ndodhi Otavios, një djaloshi irlandez, të cilit, duke u kthyer nga një udhëtim 7-ditor në Evropë – por në vendet jo anëtare të BE-së – iu dorëzua një faturë rekord.

Shuma e kërkuar në fakt arrinte në 91 mijë euro. I riu, kuptohet, fillimisht ka menduar për një shaka apo një gabim dhe më pas ka vendosur të kontaktojë operatorin telefonik.

“Kam tejkaluar kufirin e të dhënave në roaming gjatë udhëtimit, kur u ktheva në Irlandë mora faturën prej 91,000 euro në një mesazh SMS”, shpjegoi ai.

Kompania tha se ishte e gatshme ta ndihmonte djalin, duke i dhënë atij një zbritje prej 62,000 përmes një kredie shtesë. Megjithatë, Otavio saktësoi se ai ishte absolutisht i paaftë për të paguar as 29,000 euro të mbetura.

“Një faturë 30 mijë euro për 7 ditë roaming? Unë jam thjesht një pastruese, nuk do t’i kem këto para edhe nëse do të kem një jetë tjetër për t’i paguar”, shpjegoi ai.

Prandaj i riu irlandez qëndroi i palëvizur në vendimin e tij, duke treguar historinë e tij në Tik Tok, duke publikuar disa video për të shpjeguar atë që ndodhi. Përmbajtja arriti në qindra mijëra shikime në pak orë.

Në fund, sipas asaj që tregoi djali në videon e fundit kushtuar historisë, kompania u vu në dispozicion “në mënyrë krejtësisht të jashtëzakonshme” për të shlyer borxhin.

Në të njëjtën kohë, drejtuesit e lartë të kompanisë publikuan një komunikim zyrtar, duke i ftuar klientët të pyesin për të qenë “të vetëdijshëm për përdorimin e roamingut jashtë BE-së dhe për t’u njohur me tarifat lokale”.