UEFA ka zyrtarizuar sanksionet për FPF-në: mes skuadrave italiane të sanksionuara janë Interi, Juventusi, Milani dhe Roma, por edhe te PSG, Marseille, Monaco dhe Besiktas…

“Seksioni i Parë i Trupit të Kontrollit Financiar të Klubeve (CFCB), i kryesuar nga Sunil Gulati, shpalli sot një sërë vendimesh që përfshijnë klubet që kanë marrë pjesë në garat e klubeve të UEFA-s 2021/22”, thuhet në deklaratën e UEFA-s.

“Seksioni i Parë i CFCB zbuloi se AC Milan (ITA), AS Monaco (FRA), AS Roma (ITA), Beşiktaş JK (TUR), FC Internazionale Milano (ITA), Juventus (ITA), Olympique de Marseille (FRA) dhe Paris Saint-Germain (FRA) nuk iu përmbajt kushtit të baraspeshës”.

“Analiza ka mbuluar vitet financiare 2018, 2019, 2020, 2021 dhe 2022. Vitet financiare 2020 dhe 2021 kanë qenë objekt i masave të urgjencës Covid që synojnë neutralizimin e efekteve negative të pandemisë. Sipas këtyre masave, vitet fiskale 2020 dhe 2021 u vlerësuan si një periudhë dhe klubeve iu dhanë rregullime specifike për Covid-19 dhe për të mesatarizuar deficitet e kombinuara 2020 dhe 2021. Mësoni më shumë rreth masave mund të gjeni këtu”.

“Këto tetë klube kanë pranuar një kontribut financiar prej 172 milionë eurosh. Këto shuma do të zbriten nga çdo e ardhur që këto klube fitojnë nga pjesëmarrja në garat e klubeve të UEFA-s ose do të paguhen drejtpërdrejt. Nga kjo shumë, 26 milionë euro (15%) do të paguhen plotësisht, ndërsa pjesa e mbetur prej 146 milionë euro (85%) i nënshtrohet respektimit nga këto klube me objektivat e treguar në marrëveshjen përkatëse të shlyerjes”.

Konkretisht, për shembull, Juventus me siguri do të duhet të paguajë një gjobë prej 3.5 milionë dollarësh, ndërsa gjoba prej 19.5 milionë të tjera (për një shumë totale prej 23 milionë) kushtëzohet me respektimin e objektivave të përcaktuara në marrëveshjen me UEFA-n.