Edhe sot shumë njerëz nuk kanë mundësi të vazhdojnë studimet për shkak të mungesës së burimeve ekonomike. Megjithatë, ka nga ata me fat që ia dalin falë përpjekjeve mbinjerëzore të prindërve të tyre.

Megjithatë, kjo gjë ndonjëherë nuk vlerësohet nga fëmijët, të cilët bëjnë gjithçka përveçse të përqendrohen në studimet e tyre. Me siguri në një moment të jetës studentore keni dëgjuar shprehjen “Detyra jote e vetme është të studiosh”, e cila i referohet faktit se ju është dashur të shqetësoheni vetëm për marrjen e notave të mira në shkollë.

Pavarësisht nga këto rekomandime të vazhdueshme, disa studentë nuk e shfrytëzojnë këtë mundësi dhe, në vend që të ndjekin mësimet për të mësuar, e humbin kohën duke u shpërqendruar. Mirëpo, një prej këtyre rasteve bëri bujë duke u bërë viral në rrjetet sociale.

Gjithçka nisi me një video të shpërndarë në internet ku tregohej se si një baba e ndëshkon vajzën e tij pas ngeljes në klasë. Ai e bën atë në një mënyrë krejtësisht të pazakontë si ndëshkim që e detyron atë të lajë rrobat me dorë.

Videoja është parë gjerësisht, pasi është parë më shumë se 8.5 milionë herë dhe është shpërndarë më shumë se 220,000 herë. Protagonistja e klipit është Nicole Yuretsi, një studente 14-vjeçare nga Girón (Santander, Kolumbi).

Babai i saj u tërbua kur mësoi për performancën e dobët akademike të vajzës së tij. I zemëruar i thotë: “Do të bëheni shtëpiake, apo jo? Nuk dëshiron të përgatitesh për shkollën, nuk dëshiron të jesh dikush në jetë, kështu që do të jesh shtëpiake!”.

Autori i videos sqaroi se qëllimi i tij nuk ishte të minimizonte punën e grave që i përkushtohen punëve të shtëpisë sepse nuk kanë pasur mundësi më të mira. Në vend të kësaj, ai donte të nënvizonte se vajza e tij, e cila do të kishte pasur mundësinë të studionte, nuk kishte punuar fare për ta bërë këtë.

Videoja mori më shumë se 15,000 komente në Facebook dhe ndau përdoruesit. Disa në fakt e kanë kritikuar burrin se ka turpëruar publikisht vajzën e tij. Megjithatë, shumica e përshëndeti këtë qëndrim të babait, duke e interpretuar dënimin si një mësim “shembullor” që do ta ndihmojë adoleshenten të korrigjojë sjelljen e saj dhe të mos e shpërdorojë sakrificën e tij.