Me pushtimin e Rusisë në Ukrainë, profecia e Malakias nga shekulli i 12-të u rishfaq. Një profeci që ka lidhje nga afër me Papa Françeskun dhe qytetin e Romës.

Shën Malachi O’Morgair, një kryepeshkop irlandez, shkoi në pelegrinazh në Romë dhe vizitoi bazilikën e San Paolo-s: këtu duket se ai ka pasur një vizion për papët e ardhshëm dhe ka shkruar gjithçka në fjalë latine shumë të errëta.

Duke filluar me Celestine II, i zgjedhur në tetor 1143, 112 fjalë ndjekin njëra-tjetrën në këtë fletë. Sipas parashikimit të Malakias, Papa Françesku do të jetë Papa i parafundit i Kishës Katolike.

Papa i fundit do të jetë Pietro Romano, i cili do të jetë dëshmitar i fundit të qytetit të shtatë kodrave, domethënë Romës. Një fund i botës i pasuar menjëherë nga gjykimit universal.

“Pietro Romano, i cili do të kullosë kopenë mes shumë mundimesh; duke kaluar këto, qyteti i shtatë kodrave do të shkatërrohet dhe Gjykatësi i tmerrshëm do të gjykojë popullin e tij. Fund”, bën të ditur profecia.