Në ditët e verës, të bëra edhe më të nxehta nga valët e të nxehtit që po prekin pjesën më të madhe të kontinentit evropian, kërkimi për pak freski është tashmë konstant.

Kështu, çdo cep me hije është një bekim si dhe klimatizimi – për ata me fat – ose ventilatori i vjetër i mirë. Sot ekzistojnë modele të ndryshme, madje edhe shumë të sofistikuara, dhe të dish t’i përdorësh ato në mënyrë korrekte mund të sigurojë një klimë të këndshme në shtëpi pa dëmtime të mërzitshme për shëndetin.

Për më tepër, është e rëndësishme të vendosni ventilatorët në mënyrë që të funksionojnë në mënyrën më efikase, duke optimizuar kështu ftohjen e shtëpisë.

Kjo bën të mundur edhe shmangien e faturave të kripura duke kufizuar konsumin e energjisë elektrike, një detaj që sigurisht nuk është dytësor në kohërat e rritjes së çmimeve.

Mesatarisht, një ventilator shtëpiak konsumon rreth 40 W energji (e ngjashme me një llambë klasike inkandeshente).

Duke pasur lloje të ndryshme ajrimi, megjithatë, në varësi të intensitetit të zgjedhur për ventilatorët, konsumi i energjisë mund të ketë një ndikim më të madh për të njëjtën periudhë kohore.

Atëherë, si të përmbahen shpenzimet në fund të muajit pa vuajtur nga vapa përvëluese e këtyre ditëve të verës? Mënyra më e shpejtë për të reduktuar konsumin e energjisë elektrike është ruajtja e shpejtësisë minimale që ju lejon të vendosni ventilatori.

Në këtë mënyrë, ne mund të garantojmë ajrimin e duhur të mjedisit pa e gjetur veten me një portofol shumë të lehtë. Kur, nga ana tjetër, rritet shpejtësia, pajisja do të fillojë të përdorë një sasi më të madhe energjie për të lëvizur më shpejt tehet.

Përveç kësaj, është gjithashtu e dobishme të vendosni lëkundjen në mënyrë që të lëvizni ajrin më të ftohtë brenda dhomës në një mënyrë homogjene.

Së fundi, mund të jetë e dobishme të vendosni një tas të vogël me disa kuba akulli përpara ventilatorit: efekti i flladit të ftohtë është i garantuar në një mënyrë krejtësisht natyrale.