Jo çdo ditë hasni një vezë peshkaqeni dhe përdoruesit e Tik Tok kanë mbetur të magjepsur pasi një djalë e shpëtoi një nga vdekja në plazh.

Fatmirësisht, peshkatari që gjeti krijesën nuk shpreson të ketë një peshkaqen si kafshë shtëpiake dhe shpjegoi se çfarë ka në plan të bëjë me vezën.

Hidhini një sy zbulimit të pazakontë: “Gjeta këtë vogëlushin në vezën e tij në plazh”, tha ai. “E solla në shtëpi për ta futur në një rezervuar me shpresën se do të çelë dhe për ta lëshuar përsëri. Ai do të kishte vdekur në plazh!”.

Në një video vijuese, TikToker @zoo_look_fishing shpjegoi se ai e solli vezën e peshkaqenit në shtëpi, ku shpreson se ajo përfundimisht do të çelë.

Veza me pamje të pazakontë është e mbështjellë në një kapsulë – ndonjëherë e quajtur ‘çantë sirene’. Ai shpjegoi se ndërsa disa peshkaqenë lindin, specie të tjera bëjnë vezë, të cilat ngjiten në shkëmbinj në det.

“Kjo është hera e parë që kam gjetur një me një peshkaqen të vërtetë në të. Zakonisht ata janë bosh”. TikTokeri shpjegoi se ai e ka mbajtur vezën e peshkaqenit në ujë derisa të mund të zhvendoset në një rezervuar, ku ai shpjegoi se ata do të “krijojnë një ekosistem për të”.

Ai shtoi: “Shoku ynë i vogël është ende gjallë dhe mirë! Shpresojmë me të vërtetë që ky peshkaqen i vogël të mbijetojë dhe ne mund ta shohim atë të çelet për ta kthyer në mënyrë të sigurt në oqean.

“Shumë njerëz më pyetën pse nuk e ktheva përsëri në oqean – nëse do ta ktheja përsëri, do të kishte dalë në breg dhe do të kishte vdekur në çdo rast.

“Kanë kaluar vetëm disa ditë, por ai po bëhet me të vërtetë i fortë dhe shumë i mirë, kështu që shpresojmë se do të mbijetojë dhe unë mund t’ju tregoj procesin për ju djema”.

Një person shkroi: “Natyra është kaq magjepsëse, nuk e dija se peshkaqenët mund të bënin vezë derisa pashë videot tuaja”. Ndërsa një tjetër tha: “Një tjetër provë që kam mësuar më shumë në TikTok sesa në shkollë”.

@zoo_look_fishing shpjegoi se ai do të postojë përditësime javore mbi përparimin e vezës së peshkaqenit – ne mezi presim të shohim se si rritet vogëlushi.

 

@zoo_look_fishing

Our little friend is still alive and well! Really hope this little sharks survives and we can see it hatch to safely return it to the ocean. #ocean #sharkegg #babyshark #hatch #grow #saveouroceans #savethesharks

♬ Get You The Moon – Kina