Vdekjet Covid të regjistruara në 24 orët e fundit në Mbretërinë e Bashkuar janë përsëri nën 1000 (915 për të qenë të saktë, rreth 400 më pak se dje), ndërsa infeksionet e reja vendosen në 20,634, por në një rekord absolut të tamponëve të përditshëm që ishin gati 802,000.

Kjo zbulohet nga të dhënat zyrtare të qeverisë të lëshuara sot, ndërsa rritja e pranimeve në spital vazhdon të bjerë për shkak të bllokimit dhe kufizimeve drakoniane të prezantuara në përgjigje të “variantit anglez” agresiv të virusit.

Risultato immagini per boris johnson

Dje, këshilltari kryesor mjekësor i Boris Johnson në qeveri, profesor Chris Whitty, konfirmoi se vendi – i cili në ndërkohë është rritur në një total prej 110,000 vdekjesh për shkak të Covid (kulmi evropian në numër absolut dhe tani i dyti pas Belgjikës në lidhje me popullsia) – ka kaluar kulmin e kësaj vale të fundit të pandemisë, duke konfirmuar megjithatë se përhapja e infeksionit është akoma shumë e lartë për të qenë në gjendje të vlerësojmë një relaksim të paralajmërimeve në fuqi.

Ndërkohë, fushata e vaksinimit, e nisur më herët se në shtetet e tjera perëndimore, ka çuar numrin e përgjithshëm të njerëzve që kanë marrë dozën e parë në ishull në gati 10.5 milion.