Rënia e flokëve është simptomë e shumë sëmundjeve. Për ndalimin e rënies së flokëve ne kontrollojmë nivelet e hekurit dhe zinkut në trup dhe rikuperojmë nëse ka mungesë.

Ne shpesh u japim suplemente ushqyese flokëve ose thonjve të dobët, veçanërisht njerëzve që e marrin në sasi të ulët proteine ​​ose kanë nevoja të rritura, të cilat përmbajnë biotinë (B7) e cila përfshihet në sintezën e aminoacideve të nevojshme për rritjen e flokëve dhe gjendjen e mirë të thonjve.

Përveç zinkut dhe biotinës, këto shtesa mund të përmbajnë aminoacide të tilla si cisteina të mira për ndërtimi i flokëve, silic dhe bakër të cilat ndihmojnë në rritjen e flokëve dhe vitaminë C, e cila ndihmon në thithjen e hekurit, formimin e kolagjenit dhe ka antioksidantë aktiviteti.

Vitamina D është në thelb një hormon i sintetizuar nga lëkura e njeriut kur ekspozohet në diell, në formën e tij pararendëse. Shumë popullata mesdhetare, me gjithë rrezet e diellit intensiv, kanë mungesë ose mungesë të vitaminës D, ndoshta për shkak të gjenetikës. Ekspozimi në diell pa ndërmjetësimin e qelqit, ose një filtri tjetër që bllokon UVB, ndihmon në prodhimin e vitaminës D, por mjafton një ekspozim i vogël.

Burimet e prodhimit të UVA (solarium) nuk ndihmojnë në prodhimin e vitaminës D. Hekuri gjithashtu mungon në një pjesë të madhe të popullsisë. Manifestimet e lëkurës në këtë rast janë thatësia, brishtësia, rënia e flokëve, onikoliza dhe cheliti këndor.