WhatsApp është aplikacioni më popullor i mesazheve të çastit dhe, si çdo platformë, jo vetëm që pasurohet periodikisht me veçori të dobishme, por fsheh opsione që ne jo gjithmonë i dimë ose dimë t’i përdorim.

Përveç kësaj, ka disa ‘hile’ që mund ta bëjnë shumë më të lehtë për ne përdorimin e aplikacionit sipas nevojave tona specifike. Për shembull, është e mundur të lexoni një mesazh të marrë pa i sinjalizuar dërguesit shenjën e famshme blu.

Sigurisht, do të thoni, thjesht çaktivizoni opsionin e njoftimit të leximit për të gjitha kontaktet… mirë, ndoshta nuk e dini se ekziston një mënyrë alternative për të cilën nuk duhet ta çaktivizoni plotësisht funksionin. Është, në fakt, një mashtrim që e pengon personin në anën tjetër të komunikimit të dijë se mesazhi i tij tashmë është lexuar. Le të shohim se si ta bëjmë atë.

Me ekranin të kyçur, thjesht mbani shtypur ikonën që përmban njoftimin për të parë tekstin që kemi marrë. Njoftimi, në fakt, zgjerohet duke hapur një dritare më të madhe që na ofron disa informacione shtesë pa hyrë ‘zyrtarisht’ në aplikacion.

Në këtë mënyrë, duke mos hyrë në aplikacion dhe në një bisedë specifike, ne do të mund të shohim si dërguesit ashtu edhe një pamje paraprake të mesazheve pa sinjalizuar WhatsApp se ato janë hapur.

Për sa kohë që mbani shtypur ekranin në njoftim, teksti shfaqet i plotë, duke na lejuar kështu të lexojmë të gjithë bisedën. Në atë moment, ne do të jemi në gjendje të vendosim nëse ia vlen ta hapim menjëherë bisedën ose, nëse nuk është urgjente ose nuk jemi të interesuar, të presim ca kohë përpara se tjetri ta kuptojë se ne i kemi lexuar fjalët e tij.

Me përditësimet më të fundit, pra, është e mundur të dërgoni (dhe të merrni) përmbajtje ‘me kohë’, d.m.th. të destinuara për ‘vetë-shkatërrim’. Për të dërguar mesazhe kalimtare, thjesht aktivizoni opsionin sapo të hyni në një bisedë: në këtë mënyrë, përmbajtja do të zhduket sapo të ketë kaluar periudha kohore e zgjedhur nga dërguesi.