WhatsApp ka vendosur t’u “japë një dorë” tradhtarëve apo në çdo rast atyre që duan të fshehin diçka. Përditësimi i fundit i aplikacionit të mesazheve, në fakt, prezantoi funksionin “Chat Lock” i cili ju lejon të kyçni disa biseda me një fjalëkalim për të siguruar që ato të mbeten private dhe të mos lexohen nga të tjerët.

Por si funksionon? Do të ketë një ndryshim specifik për çdo kontakt ose grup. Kjo mund të shihet nga lista e kontakteve (ose grupeve) dhe të aktivizohet duke futur një gjurmë gishti ose një ID të fytyrës në smartphone.

Dhe pikërisht atëherë fillon “magjia”. Pasi të aktivizohet kyçja e bisedës, biseda e mbrojtur do të vendoset në një nën-dosje të veçantë, të quajtur “Bisedë Private”.

Për ta zgjedhur atë, thjesht tërhiqni faqen kryesore të aplikacionit poshtë. Më pas, për të hyrë në dosje do t’ju duhet të futni gjurmën e gishtit, ta zhbllokoni atë përmes Face ID ose thjesht ta zhbllokoni me një fjalëkalim.

Mos u shqetësoni as për lajmërimet paraprake të mesazheve. Tradhtarët serialë do të jenë shëndoshë e mirë dhe nuk mund të demaskohen në aktin e kryerjes së një “krimi” pikërisht sepse nuk ofrohen lajmërime paraprake të mesazheve për bisedat e futura në dosjen “Private Chat”.

Në fakt, marrësi do të marrë thjesht një njoftim që tregon se një mesazh ka mbërritur në një bisedë private, pa specifikuar përmbajtjen, e lëre më dërguesin.

Edhe pse lajmi është pritur me shumë interes edhe nga ata që thjesht synojnë të mbrojnë privatësinë e tyre, WhatsApp tashmë ka premtuar të shtojë opsione të tjera në funksionin Chat Lock.

Në fakt, do të jetë e mundur të krijohen fjalëkalime të ndryshme si për secilën bisedë ashtu edhe për çdo pajisje të lidhur me të njëjtën llogari.

Për shpjegime të mëtejshme se si funksionon Chat Lock, ju lëmë videon e prezantimit të publikuar në kanalin YouTube të shërbimit të mesazheve.