Suksesi i WhatsApp jepet nga mundësia e dërgimit dhe marrjes së mesazheve pa pagesë, por edhe imazhe, video, dokumente, skedarë audio dhe vendndodhje. Zhvilluesit po punojnë gjithmonë për të krijuar veçori të reja me qëllim që ta bëjnë përvojën e përdoruesit më të plotë çdo ditë.

Vetëm vitet e fundit janë lançuar disa funksione me qëllim që t’u japin përdoruesve një privatësi më të madhe. Për shembull, përmes aftësisë për të fshehur kohën e hyrjes ose shfaqjen e mesazheve, zgjidhni kë të tregoni nëse jeni në linjë ose jo ose dërgoni foto dhe video që mund të shikohen vetëm një herë.

Këtyre veçorive të reja u shtohen veçori të tilla si statusi apo reagimet, të cilat e bëjnë platformën më të ngjashme me aplikacionet si Instagram. Lajmet, me ekipin WhatsApp, duket se nuk mbarojnë kurrë dhe vetëm muajt e fundit janë njoftuar veçori të reja që mund të vihen në dispozicion së shpejti.

WhatsApp është një platformë e përditësuar vazhdimisht, si dhe aplikacioni më i popullarizuar i mesazheve në botë së bashku me rivalin e tij Telegram.

Fakti që disa telefona inteligjentë nuk janë më në gjendje të mbështesin platformën është bërë problem për shumë njerëz, të cilët janë detyruar të zgjedhin një telefon tjetër celular për të vazhduar përdorimin e WhatsApp.

Pse aplikacioni nuk funksionon më për disa telefona inteligjentë? Arsyeja është se jo të gjithë mund ta mbështesin atë për shkak të sistemit të tyre operativ. Në veçanti, ai nuk do të jetë më i përdorshëm në telefonat celularë që kanë një sistem Android version 4.0.4 – dhe për ato të lëshuara më parë.

Versionet e lëshuara para 4.0.4 datojnë mbi dhjetë vjet më parë. Ato u hodhën në treg midis viteve 2010 dhe 2011 dhe, për këtë arsye, sistemet e tyre operative janë tashmë të vjetruara. Shumë nga këto modele mund të jenë tashmë jashtë biznesit sot.

Sa i përket versionit Android 4.0.4, për të vazhduar përdorimin e WhatsApp do të mjaftojë të bëni një kopje rezervë që do t’ju lejojë të eksportoni historikun e bisedave.

Procedura është e thjeshtë: pasi aplikacioni të jetë i hapur, do t’ju duhet të hyni te Cilësimet, të zgjidhni artikujt Chat dhe Chat Backup dhe më pas të zgjidhni Back Up.