Whatsapp është aplikacioni më i përdorur i mesazheve në botë. Që kur u krijua, mënyra e komunikimit është revolucionarizuar. Ky aplikacion ju lejon të bisedoni kudo në botë dhe në çdo kohë.

Prej disa kohësh, me vendosjen e mesazheve zanore, mund të dërgoni edhe audio, prandaj edhe telefonatat janë reduktuar në minimum.

Prandaj është një aplikacion që është bërë vërtet i domosdoshëm në jetën tonë. Ne jemi në gjendje të lidhemi me të gjithë dhe të marrim pjesë në jetën shoqërore edhe pa dalë.

Së fundmi Whatsapp po përditësohet për të rritur privatësinë e njerëzve. Pra, ka shumë cilësime të tjera që ne as nuk e dimë se ekzistojnë, por që mund ta bëjnë jetën tonë më të lehtë.

Këto janë funksione që ne patjetër duhet t’i dimë. Ekziston një në veçanti që është vërtet unik, në fakt ju lejon të fshihni një ose më shumë biseda nga ekrani kryesor: le të zbulojmë se si.

Whatsapp përditësohet vazhdimisht, dhe kështu ka shumë funksione që mbrojnë privatësinë tonë. Në fakt, ju mund të largoheni nga një grup pa e vënë re të tjerët.

Shumë shpesh, ne shmangim largimin nga një grup, edhe nëse ka vullnet, vetëm për të mos u dukur i vrazhdë. Tani mund të largohemi, pa e ditur të tjerët.

Për më tepër, gjithmonë për të mbrojtur privatësinë, mund të hyni në një bisedë të fshehtë për njerëz të caktuar. Më pas bëjmë një listë të njerëzve që nuk duam të na shohin në internet.

Për të shmangur kontaktin, ose për të mos pasur frikë se mos i jeni përgjigjur një mesazhi. Më pas vendosim se për kë duam të jemi të dukshëm në chat.

Një funksion tjetër i rëndësishëm është ai i fshirjes së një mesazhi, ndoshta të dërguar gabimisht, pa e vënë re tjetri. Atëherë mesazhi nuk do të shfaqet: “Ky mesazh është fshirë”.

Ndër funksionet e tjera të rëndësishme, ekziston mundësia e përdorimit të Whatsapp edhe kur telefoni është i fikur, falë funksionit Whatsapp business. Pra biseda mund të zhvillohet në kompjuter.

Nëse dikush e merr shpesh telefonin tonë ose zakonisht shikon në ekranin tonë të Whatsapp dhe ne kemi një bisedë të fshehtë ose delikate që nuk duam ta shfaqim, ka një mënyrë për ta fshehur atë.

Prandaj, ne mund të mbrojmë një bisedë dhe ta mbajmë atë vetëm për ne, duke shmangur sytë kureshtarë. Më pas zhvendoseni një bisedë në një vend të sigurt në telefonin tonë dhe e aksesojmë atë sa herë të duam.

Si duhet bërë? Thjesht mbahet shtypur një bisedë e caktuar, do të dalin disa opsione, duke përfshirë “arkivën”. Duke e arkivuar, ai nuk do të shfaqet më në ekranin kryesor.

Edhe nëse mbërrijnë mesazhet, ai do të mbetet aty dhe nuk do të shfaqet sërish në ekranin kryesor, nëse nuk e zhvendosim sërish.