Meta ka njoftuar veçori të reja të privatësisë për përdoruesit e WhatsApp. Përdoruesit do të jenë në gjendje të largohen nga bisedat në grup në heshtje, të kontrollojnë se kush mund të shohë statusin e tyre në linjë dhe të bllokojnë pamjet e ekranit në mesazhet Shiko Një herë.

Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg tha se kjo do të ndihmonte në mbajtjen e mesazheve WhatsApp “po aq private dhe të sigurta sa bisedat ballë për ballë”.

Ai do të fillojë të shfaqë veçoritë këtë muaj, duke i nxjerrë në pah ato në një fushatë globale, duke filluar nga MB.

Largohu në heshtje
Aplikacioni popullor i mesazheve aktualisht paralajmëron të gjithë anëtarët e një bisede në grup për dikë që largohet ose hiqet si parazgjedhje.

Dhe ndërsa ka mënyra për ta çaktivizuar këtë për bisedat individuale në grup, opsioni për t’u larguar në heshtje nuk u paraqitet përdoruesve kur ata zgjedhin të “dalin nga grupi” – ndonjëherë duke shkaktuar siklet, siklet ose dramë për ata që përpiqen të largohen pa u vënë re.

Me ndryshimet e fundit, përdoruesit do të mund të largohen pa njoftuar përdoruesit e tjerë të bisedës në grup, vetëm duke paralajmëruar administratorët e grupit.

Kreu i produktit Ami Vora tha se ishte pjesë e fokusit të platformës në “ndërtimin e veçorive të produktit që fuqizojnë njerëzit të kenë më shumë kontroll dhe privatësi mbi mesazhet e tyre”. Ne besojmë se WhatsApp është vendi më i sigurt për të pasur një bisedë private,” tha ajo.

“Asnjë shërbim tjetër global i mesazheve në këtë shkallë nuk ofron këtë nivel sigurie për mesazhet, mediat, mesazhet zanore, video thirrjet dhe rezervat e bisedave të përdoruesve të tyre.”