Pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth, titujt mbretërorë të William dhe Kate pësuan një ndryshim rrënjësor. Ngjitja në fron e Charles III e ka bërë Dukën e Kembrixhit Princ i Uellsit, Dukën e Cornwall, Earl of Chester dhe Dukën e Rothesay, tituj që i takojnë atij me të drejtë dhe të cilat ai do t’i kalojnë djalit të tij kur të bëhet mbret.

E gjithë kjo konfirmon se sa shumë janë revolucionarizuar angazhimet oborrtare të dy mbretërorëve dhe disa nga zakonet e tyre familjare kanë pësuar ndryshime të dukshme.

Kate dhe William, përveç titujve, trashëguan edhe shtëpinë e njohur Adelaide Cottage në Windsor. Një rezidencë shumë prestigjioze pak kilometra larg kështjellës mbretërore që Dukat e Cornwall-it e vlerësojnë veçanërisht.

Megjithatë, Kate dhe William nuk do të mund të bëjnë asnjë ndryshim në rezidencën prestigjioze, e cila zyrtarisht është ndër asetet e mbrojtura të kurorës dhe duhet të mbahet siç ishte fillimisht.

Adelaide Cottage është një rezidencë e përsosur e stilit anglez e rrethuar nga një zonë e madhe në natyrë. Sipas disa burimeve, mbreti i ardhshëm i Anglisë dhe gruaja e tij trashëguan edhe një rezidencë tjetër prestigjioze të vendosur në Uells.

Shtëpia e vendit, e cila i përkiste Anna Bolenës, ndodhet në qarkun e Carmarthenshire në një zonë rurale në jug dhe u ble nga Charles për të kaluar kohë me Camilla-n kur ai nuk ishte i zënë në gjykatë. Rezidenca nuk është një shtëpi e thjeshtë rurale, megjithëse është e rrethuar nga një park i madh prej rreth 190 hektarësh.

Vila prej 1.2 milionë sterlinash ka tre dhoma gjumi, një kopsht perimesh dhe disa vila në lagje që jepen me qira kur anëtarët e familjes mbretërore nuk jetojnë atje.

Shtëpia sekrete që u trashëgua nga William dhe Kate ndodhet në Uells dhe është një rezidencë e bukur që anëtarët e familjes mbretërore mund të bëjnë çdo ndryshim që munden.

Pasi e bleu, Carlo e restauroi duke respektuar të gjitha parimet ekologjike të të cilave ai ka qenë gjithmonë adhurues.

Në të kaluarën vila përdorej si fermë dhe vetëm pasi Charles bleu pronën, ai e shndërroi atë në një shtëpi fshati shumë mikpritëse: pikërisht këtu sundimtari aktual u strehua pas vdekjes së babait të tij Filippo.