Shkolla rinis për të gjithë, edhe për më të vegjlit e familjes mbretërore. Kensington Palace njoftoi të hënën se Princi George 9-vjeçar, Princesha Charlotte 7-vjeçare dhe Princi Louis 4-vjeçar do të fillojnë në shtator në shkollën Lambrook në Winkfield Row, Berkshire.

Njoftimi i shkollës vjen në lidhje me zhvendosjen e familjes nga Londra në Windsor, një lëvizje që jo vetëm që do të përgatisë Princin George për fazën tjetër të arsimimit të tij, por gjithashtu do t’i mundësojë të gjithë familjes të udhëheqë jetën në fshat që ata e duan aq shumë.

Kolegji, i vendosur pak jashtë Windsor, është i vendosur në 52 hektarë fshat të bukur dhe ka rreth 560 nxënës.

Megjithëse shkolla ofron një shkollë fleksibël me konvikt që mund të rezervohet çdo javë ose çdo mbrëmje, Princi George nuk do të ndjekë gjurmët e babait të tij, Princit William dhe Princit Harry, të cilët hipën në Ludgrove në një moshë të ngjashme. George do të jetë student ditor, së bashku me dy vëllezërit e tij.

I njohur si një nga shkollat ​​përgatitore më të mira në Britani, Lambrook jo vetëm që arrin rezultate të shkëlqyera akademike, por ka shumë aktivitete për t’i argëtuar fëmijët.

Me mjedise të jashtëzakonshme sportive, teatrale dhe muzikore, ka një pishinë të brendshme, një fushë futbolli dhe një fushë golfi me nëntë vrima, për të mos përmendur klubet që përfshijnë hipur në kalë, skermë, zhytje me ujë dhe polo.

Nga ana akademike, klasat zgjasin vetëm 35 minuta dhe studentët janë të përzier në nivele aftësish dhe jo në moshë.

Tipat jo sportivë argëtohen me klasa në film, animacion, gatim dhe një ndërtesë të re dizajni dhe teknologjie prej 7 milionë dollarësh që strehon një studio arti, laboratorë shkencorë dhe suita kompjuterike.

Shkolla u krijua fillimisht në 1860 për të edukuar fëmijët e oborrtarëve të Kështjellës Windsor. Në 1878, dy nga nipërit e mbretëreshës Victoria, Princi Christian Victor dhe Princi Albert i Schleswig-Holstein, ishin nxënës. Victoria shpesh udhëtonte nga kështjella në Lambrook për të parë nipërit e saj në ndeshjet e kriketit.

Por sa kushton kjo shkollë? 20,997 £ për fëmijët e moshës së George, 19,344 £ për Charlotte dhe 13,167 £ për Louis. Nëse ju duket shumë, dijeni se shkolla e frekuentuar nga Princit William ka një kosto 30,900 £ dhe ajo e Kate 42,930 £.