Regjisori amerikan i filmit Woody Allen, i cili sapo ka publikuar një roman me tregime humoristike “Zero Gravity”, foli të enjten për “El Intermedio” përmes një video-telefonate.

Përveç rishikimit të gjendjes aktuale të industrisë së filmit dhe zbulimit nëse ‘Wasp 22’, filmi që ka përfunduar xhirimet në Paris, do të jetë filmi i tij i fundit, ai ka diskutuar edhe për lajmet aktuale botërore me Andrea Ropero.

Ropero e nisi intervistën duke dashur të dinte se si Woody Allen e ruan sensin e tij të humorit. “Kjo është ajo që bëj dhe është ajo që kam bërë gjithmonë.

“Si fëmijë e kam kuptuar tashmë se mund t’i bëja njerëzit të qeshin dhe më pas kam vazhduar ta bëj, qoftë si aktor, si komedian apo si shkrimtar”, shpjegoi Allen, i cili kujtoi fillimet e tij.

“Ishte pak rastësi, fat. Është diçka që kam bërë gjatë gjithë jetës sime dhe duke qenë se kam qenë i zoti, kam mundur të jetoj shumë mirë falë show-bizit.

“Dhe titulli i librit, “Zero Gravitet”, do të thotë se në këto histori nuk ka asgjë shumë të thellë dhe është thjesht një mënyrë për t’i bërë njerëzit të qeshin”.

Andrea Ropero pyeti Woody Allen për mundësinë që ‘Wasp 22’ të ishte filmi i tij i fundit. “Dy gjëra po ndodhin. Njëra është se po bëhet gjithnjë e më e vështirë për mua të kërkoj para për të bërë një film.

“Nëse dikush vjen dhe ma ofron, kjo do të ishte diçka tjetër, sepse do të më jepte një nxitje për të vazhduar të bëj filma,” shpjegoi Allen.

“Tjetër gjë që më dekurajon shumë është rënia e industrisë së filmit, sepse aty ku jam rritur blije një biletë, hyje në kinema dhe aty ishte ekrani i madh, ndriçimi i dhomës, një hapësirë e ngrohtë ku shihje një film të mrekullueshëm në atë ekran me njerëz të mrekullueshëm dhe më pëlqente shumë, por tani një film përfundon dhe shfaqet në televizor dy ose tre javë më vonë”.