Në kërkim të vetes mes tensioneve. Juve rifilloi përgatitjet në Continassa në përpjekje për të rikthyer në këmbë një sezon që tashmë ka marrë rrugën e dështimit, siç dëshmohet nga 10 pikët pas Napolit kryesues pas vetëm nëntë ndeshjeve të Serie A dhe praktikisht eliminimit nga Liga e Kampionëve (tri humbje në katër ndeshje). Haifa ishte pika pa kthim, tani e tutje nuk ka më justifikime.

Bardhezinjtë duhet të kthejnë kursin, të gjejnë veten dhe të flasin me rezultate pozitive. Menjëherë. Dhe këtu vjen problem, sepse humbja me Maccabi tregoi se nuk ka kufi për rënien vertikale të “Zonjës së Vjetër” dhe se ka një çarje të qartë mes Allegrit dhe ekipit, dy entitete që tashmë janë paralele dhe nuk i bashkon ndjenja e përbashkët.

A do të hyjë në fuqi tërheqja nga këto “llogore”? Derbi i nesërm do të japë përgjigjet e para, por supozimet mbi të cilat bazohej dispozita kundër krizës tashmë lënë disa dyshime. Menjëherë pas kthimit nga Izraeli, Max njoftoi se me të mbërritur në Torino grupi do të qëndronte i izoluar në “JHotel”.

Nuk rezultoi kështu, diçka nuk shkoi siç duhej, aq sa programi u ndryshua me nxitim pas uljes në Caselle. Thuhet në fakt se një pjesë e madhe e lojtarëve kishte qenë kundër vendimit të trajnerit, duke mos e konsideruar si ilaçin më të mirë të situatës.

Këtu do të lindte një përballje mes trajnerit dhe disa lojtarëve, senatorë dhe josenatorë. Prej andej do të bëhej i mundur ndërmjetësimi dhe ndryshimi i vendimit. Të gjithë në shtëpi të mërkurën në mbrëmje, me Di Maria i pari që largohet nga hoteli dhe nisi riaftësimin nga dje.