Gjumi është një nga nevojat kryesore të njeriut. Dhe nëse gjumi bëhet i mirë, atëherë mund të na ndihmojë edhe të jemi më jetëgjatë dhe të jetë edhe një nga aleatët tanë kryesorë kundër plakjes.

Sipas një nga Doktoreshave më të njohura në botë, Dr. Kukum Miskra, koha ideale për t’u zgjuar në mëngjes është nga ora 5 e mëngjesit deri në orën 7. Si edhe pasi të hapim sytë, duhet të ngrihemi menjëherë nga krevati. Gjithashtu, para gjumit nuk këshillohet të përdoret telefoni ose pajisje të tjera elektronike.

Sipas saj, pas moshës 25 vjeçare, nis edhe plakja e njeriut dhe trupi nis të ngadalësohet nëse nuk stimulohet nga zakonet e duhura të jetesës.

Një nga gjërat kryesore që ndikon në plakjen e shpejtë është edhe gjumi, përpos stresit. Sa dhe si flemë ka shumë rëndësi pasi është faktor i drejtëpërdrejtë te ky process natyral që përshpejtohet..

Sipas doktoreshës, njerëzit që nga mosha 19 në 94 vjeç duhet të flenë nga 6-8 orë gjatë natës.