Albert Einstein, shkencëtari gjerman që zhvilloi teorinë e relativitetit, revolucionarizoi fizikën moderne. Kontributet e tij shkencore kanë pasur një ndikim të madh në fusha të ndryshme dhe emri i tij vazhdon të jetë sinonim i gjeniut dhe inovacionit.

Ajnshtajni kishte një mendje brilante dhe të hapur, duke ndarë shpesh mendime dhe opinione edhe për problemet sociale dhe politike të kohës së tij, duke mbështetur vlerat e drejtësisë, barazisë dhe lirisë.

Shkencëtari kishte një perspektivë magjepsëse për lumturinë, pasi besonte se për t’u përmbushur me të vërtetë, nuk kishte nevojë për pasuri apo sukses, por aftësi për të shijuar dhe vlerësuar gjërat e thjeshta në jetë. Mes shumë shkrimeve të tij ai ndau edhe 4 koncepte thelbësore për të qenë të lumtur.

Të kesh kuriozitet të pakufizuar

“Gjëja e rëndësishme është të mos ndaloni së bëri pyetje. Kurioziteti ka arsyen e vet për të ekzistuar. Ajnshtajni besonte me vendosmëri se kurioziteti ishte motori i të mësuarit. Ai besonte se rritja e këtij aspekti hapte një botë mundësish, duke bërë gjithmonë pyetje dhe duke kërkuar përgjigje.

Krijimi i lidhjeve njerëzore

“Mundohuni të mos bëheni një burrë i suksesshëm. Më mirë bëhu një njeri me vlerë.’

Për fizikanin, kultivimi i marrëdhënieve dhe miqësive autentike dhe të sinqerta njerëzore ishte një rëndësi thelbësore për rritjen e brendshme të një personi, mbi çdo sukses material.

Kultivoni imagjinatën dhe kreativitetin

“Imagjinata eshte me e rendesishme se dija. Njohuritë janë të kufizuara. Imagjinata rrethon botën”.

Një person që mendon jashtë kutisë, që kultivon imagjinatën dhe kërkon zgjidhje kreative për sfidat e jetës, përballet me problemet me të cilat përballet me më shumë vetëdije dhe i hap rrugën lumturisë së brendshme.

Keni një qëllim

“Nëse doni të jetoni një jetë të lumtur, lidheni atë me një qëllim, jo ​​me njerëzit apo gjërat.”

Kultivimi i një pasioni dhe ndjekja e një qëllimi është përmbushje dhe e kënaqshme. Ajnshtajni besonte se ishte thelbësore të ndiqte qëllimet e dikujt me vendosmëri dhe në të njëjtën kohë të kontribuonte në mirëqenien e të tjerëve.