Arnold Schwarzenegger zbret në ekranin e vogël. Pas serialit të tij të parë televiziv “Fubar”, i dalë në Netflix më 25 maj 2023, “Arnold” ka mbërritur më 7 qershor, një serial dokumentar me tre pjesë që tregon jetën e një prej personazheve më eklektikë në botë. Nga bodybuilding, në një karrierë aktrimi, duke kaluar në atë politike në rolin e guvernatorit të Kalifornisë.

Me pak fjalë, sigurisht që nuk mund të thuhet se ylli i Hollivudit nuk di të shijojë plotësisht jetën dhe të shfrytëzojë mundësitë. Këtë e dëshmojnë intervistat e tij, të miqve, të njohurve dhe shoqëruesve të udhëtimit. Një dokument i papublikuar, i cili tregon burrin në një pjesë në një version më intim dhe personal.

“Arnold”, tre jetët e Schwarzenegger

“Arnold” nuk është në tre pjesë të rastësishme: ai tregon jetën e Schwarzenegger duke e ndarë atë në faza në dukje shumë të ndryshme, por me një fill të përbashkët. Gjatë gjithë ekzistencës së tij, ylli i gjithanshëm ka treguar vendosmëri, pasion dhe dëshirë për t’ia dalë. Nuk ka rëndësi se cila fushë është, nëse ai e vendos mendjen për të arritur një qëllim, ai ia del dhe me rezultate të shkëlqyera.

Historia nis me atletin që largohet nga Austria për të ndryshuar jetën dhe për t’u larguar nga familja e origjinës, nga një baba i rreptë. Karriera si bodybuilder i lejon atij të arrijë sukses të jashtëzakonshëm, njëri prej të cilëve është titulli i “Mr. Olympia”, dhe për të kaluar në Shtetet e Bashkuara.

I lindur në vitin 1947, Arnold Schwarzenegger është mbiquajtur “lisi austriak”. Dhe ai në fakt e vërteton këtë duke fituar një diplomë në “marketingun ndërkombëtar të fitnesit dhe administrimin e biznesit”. Ai e konfirmoi këtë kur filloi një karrierë filmike në moshën 22-vjeçare.

Secili prej nesh e kujton atë në “Terminator”, “Conan Barbari”, “Komando” dhe “Predator”. Por edhe në role më pak të vështira si “The Twins”, me një Danny De Vito gazmore dhe “True Lies”. Ai është një aktor i gjithanshëm, që di të hyjë në këpucët e kujtdo, aq sa vendos të ngadalësojë ngritjen në botën e Hollivudit për t’iu përkushtuar asaj politike.

Edhe në jetën e tij të tretë, si guvernator i Kalifornisë, Arnold Schwarzenegger fluturon lart. Ai e bëri atë nga viti 2003 deri në 2011 me qëndrime gjithnjë e më progresive dhe të moderuara për çështje të tilla si aborti dhe të drejtat LGBTQIA+. Dështimi i shtetit amerikan për të hequr dënimin me vdekje, megjithatë, bën që ai të humbasë popullaritetin ndërkombëtar.

“Fubar”, rikthimi i Arnold Schwarzenegger

Jeta e dytë dhe e tretë e Arnold Schwarzenegger nuk pa një ndarje të pastër. Pavarësisht karrierës së tij politike, ai kurrë nuk ka hequr dorë nga ajo e një aktori. “Thesari i Amazonës” dhe “Rreth botës në 80 ditë” janë vetëm disa nga filmat në të cilët e kemi admiruar, në formë më të mirë se kurrë.

Dhe dëshira për të mos braktisur ekranin e vogël apo të madh është evident nga zgjedhjet e tij të fundit, të cilat e shohin atë të zbarkojë në një nga platformat më të njohura të transmetimit. “Fubar” është seriali i tij i parë televiziv. Një lloj sinteze e talentit të tij: ai përfshin aksionin dhe komedinë. Për të mos e humbur, duhet të abonoheni në Netflix.

Arnold luan një agjent të CIA-s, të ashpër dhe përçmues ndaj rrezikut, me një zemër të butë dhe të vëmendshëm ndaj familjes së tij. Gjatë detyrës së tij të fundit, në fakt, ai zbulon se edhe vajza e tij po bën të njëjtën punë dhe kthehet në fushë për t’i shpëtuar jetën. Një përzierje veprimi, spiunazhi dhe humori që përshkruan në mënyrë perfekte fleksibilitetin e një ikone të kinemasë amerikane dhe botërore.