Joe Biden u betua si Presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara para Presidentit të Gjykatës së Lartë John Roberts, mbi një bibël të vjetër familjare (127-vjeçare) të mbajtur nga gruaja e tij Jill.

“Betohem solemnisht për të përmbushur me besnikëri detyrën e presidentit të Shteteve të Bashkuara dhe për të ruajtur, mbrojtur dhe mbrojtur Kushtetutën me sa më shumë aftësinë time.

Zoti më ndihmoftë”, tha Biden ndërsa u bë presidenti më i vjetër i SHBA që mori detyrën në moshën 78 vjeç, i pari në Delaware dhe i dyti katolik pas John F. Kennedy.

Edhe Kamala Harris u betua dhe u bë nënkryetarja e parë femër me prejardhje Afrikano-Amerikane dhe Indiane në historinë Amerikane.