Udhëheqësi i senatorit republikan Mitch Mçonnell tha se ai nuk përjashtoi votimin për të dënuar Donald Trump nëse procesi i fajësimit zbarkon në Capitol Hill por ka specifikuar që ai nuk i ka zgjidhur ende rezervat e tij.

“Unë nuk kam marrë ende vendimin tim përfundimtar për votën time, kam ndërmend të dëgjoj argumentet ligjore kur ato të paraqiten në Senat”, u shkruajti ai shokëve të tij Republikanë në një shënim të lëshuar.

Donald Trump - The Latest News from the UK and Around the World | Sky News

Privatisht, ai tha se shikonte në mënyrë të favorshme fajësimin, duke besuar se ishte i bazuar dhe i dobishëm për të ndihmuar partinë të vazhdonte përpara.

Nëse ai konfirmon publikisht pozicionin e tij, kjo mund të hapë një shkelje të madhe midis tij, ndoshta duke lejuar një shumicë prej dy të tretave për dënimin.

Trump është kthyer për të apeluar për qetësi dhe për të shmangur “vandalizmin dhe dhunën” pas takimit të tij të martën në Teksas, ku, megjithatë, ai hodhi poshtë të gjithë përgjegjësinë, duke këshilluar që aktakuza të jetë “vazhdimi i gjuetisë së shtrigave të historisë dhe “po shkakton zemërim të madh” në vend.

President Donald Trump Tweetstorm – The Saturday Edition – Deadline

Ndërkohë, ai mendon të falë veten dhe fëmijët e tij (por Donald Junior nuk e dëshiron atë) pasi ai ra në sondazhe dhe është braktisur nga këshilltarja besnike Hope Hicks.

Gjithashtu edhe nga Youtube dhe qyteti i Neë York-ut ka përfunduar të gjitha kontratat me Organizatën Trump.

Përfshirë ato për karuselin ikonik dhe dy pistat e parkimit Central Park. Ndoshta i vetmi ngushëllim për të është se edhe Ivanka nuk do të shkojë në betimin e Biden sepse, siç shpjegoi një burim i Shtëpisë së Bardhë, “nuk është zakon që fëmijët e presidentit në largim të marrin pjesë në ceremoni”.