Mes Angelina Jolie dhe Brad Pitt, lufta nuk ka mbaruar. Sipas raportimeve nga shtypi amerikan, aktorja dyshohet se ka paditur FBI-në, me emrin fiktiv të zonjës Doe, për të marrë dokumente në lidhje me hetimin federal kundër ish-bashkëshortit të saj, i cili në vitin 2016 e kishte çuar pothuajse në arrestimin e tij.

Me atë rast, një farë zonja Doe kishte paditur Pitt për keqtrajtim të të miturve ndërsa udhëtonte me një avion privat me familjen e tij.

Meqenëse avioni ishte në fluturim në atë kohë dhe ajri konsiderohet juridiksion federal, FBI-ja ishte ngarkuar të hetonte pretendimet e gruas.

Departamenti i Shërbimeve të Fëmijërisë dhe Familjes në Qarkun e Los Anxhelosit gjithashtu hetoi, duke arritur në përfundimin se akuzat për abuzim ishin të pabaza dhe shfajësonin plotësisht Brad Pitt.

Në prill 2022, vetë Jane Doe paditi FBI-në në bazë të Aktit të Lirisë së Informacionit (FOIA), duke kërkuar informacion në lidhje me atë që u zbulua gjatë hetimit për rrëzimin e avionit të vitit 2016.

Pas shumë spekulimeve, u arrit në përfundimin se pas emrit fiktiv të “Doe” qëndron Angelina Jolie. Sipas ankesës së Doe / Jolie, e ndryshuar më 9 gusht:

“Zonja Doe ka kërkuar informacione të mbajtura të fshehta për [disa] vite në një përpjekje për të siguruar që fëmijët e saj të marrin ndihmë të kualifikuar dhe… këshillim për t’u marrë me dëmin e pësuar… Informacioni i fshehur nga Departamenti i Drejtësisë dhe FBI përmban prova të dëmit.

“Mohimi i vazhdueshëm i një informacioni të tillë për znj. Doe … ka penguar dhe vazhdon të pengojë, përpjekjet e saj për të marrë kujdesin e vazhdueshëm dhe të nevojshëm mjekësor për fëmijët e saj dhe ka dëmtuar më tej fëmijët në ligjin familjar”.

Incidenti që, në vitin 2016, shkaktoi gati arrestimin dhe gjithashtu supozohet se çoi në kërkesën për divorc të Jolie, përfshinte një grindje që shpërtheu në bordin e avionit privat të çiftit, e cila thuhet se u përshkallëzua kur Pitt, i cili kishte pirë, u bë “verbalisht i dhunshëm”. Në atë moment djali i tyre i madh Maddox duket se ka ndërhyrë për të mbrojtur Jolie.