Mijëra australianë mbushën plazhet të martën për të festuar ditën e tyre kombëtare ndërsa zbavitësit bënë më të mirën nga rastet e pakta të vendit me Covid.

Shumë u dyndën në pikat e nxehta të njohura si Bondi Beach dhe Gold Coast ku ata festuan me një distancë të vogël sociale në sy për të shënuar Ditën e Australisë.

Many others protested the public holiday, taking to the streets to rally across the country against the day's colonial associations

Por shumë të tjerë protestuan për festën publike, duke dalë në rrugë për t’u tubuar në të gjithë vendin kundër shoqatave koloniale të ditës.