Privatesia eshte shume e rendesishme ne Azi! Kjo sepse shkelet e drejta themelore e njerezimit. Dhe keshtu, ne Korene e Jugut dhe Singapor kane vendosur ta tutelojne sa me shume. Studenti Jin Yik, 22 vjeç, po udhëtonte me një tren në Bukit Panjang, Singapor, kur filmoi xhamat e trenit të cilat papritmas u mjegulluan.

Videoja e tij u bë virale me mbi tre milionë shikime. Më vonë ai shpjegoi se qëllimi është mbrojtja e privatësisë së njerëzve që jetojnë në zona të banuara dhe shtoi: “Treni ka një lloj xhami të veçantë që ka dy mënyra, opak dhe i tejdukshëm”.

Teknologjia njihet si xham i zgjuar dhe zhvendosja ndodh kur vetitë transmetuese të dritës së dritares ndryshohen duke aplikuar tension, dritë ose nxehtësi në sipërfaqe.
Kjo teknologji gjen gjithashtu aplikime në zyra, dhoma takimesh dhe zona të tjera që mund të kërkojnë privatësi në çdo moment.

Praktikisht, teknologjia ka shkuar ne nivele shume te larta ne Azi dhe natyrisht qe inovacioni eshte per te permiresuar jeten dhe jo thjesht vetem per te shkaterruar si ndodh ne disa vende…

VIDEO (KLIKO KETU)