Qeveria braziliane ka nisur një tender për ndërtimin e fabrikës më të madhe të vaksinave në Amerikën Latine, një kompleks në të cilin ajo synon të investojë 3.4 miliardë real (afërsisht 629.6 milion dollarë) dhe të cilin planifikon të fillojë të ndërtojë në gjysmën e dytë të vitit.

Risultato immagini per brasil vaccino

Kompleksi Industrial i Bioteknologjisë në Shëndetësi (Cibs), i cili do të zërë një sipërfaqe prej 580,000 metra katrorë në Santa Cruz, një rreth në perëndim të Rio de Janeiro, do të lidhet me Fondacionin Oswaldo Cruz (Fiocruz), më i madhi i Amerikës Latine qendër kërkimore mjekësore, e varur nga Ministria e Shëndetësisë.

Kompleksi, të cilin qeveria e përshkruan si qendra më e madhe për prodhimin e produkteve organike në Amerikën Latine dhe një nga më modernet në botë, do të ketë kapacitetin për të prodhuar 120 milion doza vaksinash dhe biofarmaceutike në vit, duke katërfishuar prodhimin aktual të Fiocruz – sipas Agencia Brasil.