Tre prefektura në Japoni i kanë kërkuar qeverisë qendrore të parashikojë heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme, në fuqi deri në 7 Mars, në prag të uljes progresive të infeksioneve të koronavirusit.

Guvernatorët e Hyogo, Kyoto dhe Osaka i kanë paraqitur një kërkesë Ministrit për Revitalizimin Ekonomik, i ngarkuar me urgjencën shëndetësore, Yasutoshi Nishimura, duke përmendur përmirësimet në kriticitetin në objektet shëndetësore dhe më pak shtrimet në spital të pacientëve me sëmundje të rënda.