Rastet e koronavirusit në mbarë botën kanë tejkaluar 85 milion: kjo është ajo që del nga të dhënat e Universitetit Johns Hopkins. Sipas universitetit amerikan, infeksionet aktualisht janë 85,122,080, përfshirë 1,843,135 vdekje.

Skocia kthehet në bllokim nga mesnata për të përballuar rritjen e infeksioneve nga Covid të ushqyer nga variantet e virusit të regjistruara javët e fundit.

Kjo u njoftua nga ministri i parë i qeverisë lokale, Nicola Sturgeon, duke pritur që qeveria qendrore britanike të zyrtarizojë shtrëngimin e njoftuar nga Kryeministri Boris Johnson në Angli.

Sturgeon tha se ajo ishte “më e shqetësuar se në mars” dhe tregoi një burgim prej “3 ose 4 javësh”.

US Leads World in Coronavirus Cases, Deaths | Voice of America - English

Skocia nuk kishte miratuar një bllokim të dytë në dhjetor ndryshe nga Anglia, ndërsa ruante kufizime të rënda.

Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të vendosin rekorde të trishtueshme në pandemi, aq sa shtëpia e varrimit të Los Anxhelosit mbaroi arkivolet për viktimat. Të shtunën vendi regjistroi 277,346 infeksione, tani që tejkalojnë 20 milion raste, ndërsa vdekjet janë mbi 350,000, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.

Zona më e shkatërruar nga virusi është Los Angeles. Spitalet po shemben dhe viktimat e Covid-19 po rriten me një ritëm kaq alarmant sa shtëpitë e varrimit po mbarojnë arkivolet e ndërtuar nga pisha. Një shtëpi funerali në qytet madje ka marrë me qira një kamion frigorifer 15 metra për të vendosur trupat ndërsa ata presin të gjejnë një zgjidhje.

“Ne jemi në krizë dhe situata është e dëshpëruar,” tha Magda Maldonado, e cila administron Shtëpitë e Varrimit Kontinental. Por ekziston edhe një problem tjetër dhe ai është mungesa e pishave për arkivole. “Druri ka mungesë, veçanërisht pisha, e cila është më e lira,” tha Auriel Suarez, pronar i Korporatës Prodhuese Universale të Kaskave.