Këngëtarja britanike me origjinë nga Kosova, Dua Lipa, stërvitet praktikisht çdo ditë. Ajo bën seanca intensive një çerek ore, pjesën tjetër të kohës angazhohet në ushtrime të lehta.

Yll botëror – 27 vjeçe mbush në gusht, këngëtarja me origjinë shqiptare, Dua Lipa është një nga yjet aktualë të muzikës botërore. E përfunduar në qendër të thashethemeve në orët e fundit për një histori të pretenduar dashurie me Aaron Piper, aktor elitar, mbahet në formë me pak rregulla, por të sakta. Le të shohim se çfarë janë këto rregulla…

Stërvitja e saj – Dua Lipa stërvitet praktikisht çdo ditë, por seancat e saj kurrë nuk e tejkalojnë çerekun e një ore. Të paktën ato me stërvitje intensive. Ajo mbahet në formë falë trajnimit HIIT (trajnim me interval të lartë intensiv), stërvitje me intensitet të lartë, por kohëzgjatje shumë të shkurtër. Për t’i ftuar fansat e saj që ta ndjekin, ajo publikoi videoklipin e një prej stërvitjeve në funksion të ruajtjes së formës fizike. Ishte vërtet një sukses.

Yoga dhe pilates – Për të zgjatur muskujt dhe lehtësuar mirëqenien e trupit, Dua Lipa nuk heq dorë nga seancat e saj të yogës dhe pilates. Në çdo pjesë të botës ku të jetë, jashtë (ku ajo preferon) ose brenda, këngëtarja e famshme duhet të bëjë joga të paktën dy ose tri herë në javë dhe, nëse është e mundur, pilates.

Dieta – Dua Lipa zbuloi se ajo nuk ndjek një dietë të vërtetë, por disa indikacione të përgjithshme. Një mbi të gjitha përpiqet ta ndjekë gjithmonë: asnjëherë nuk ha ushqime të ngurta në mbrëmje. “Unë duhet të merrem me trupin tim që nuk ka një metabolizëm të mirë”, – tha ajo.

Pjatat e preferuara – Një tortë spinaqi e traditës shqiptare është pjata e saj e preferuar, e ndjekur nga pica. Dua Lipa, megjithatë, ndjek një dietë tjetër: frutat, perimet dhe peshqit, sepse janë të pasura me omega 3. Ajo pi shumë ujë, të paktën dy litra nga vakti në vakt. Kjo e ndihmon si për trupin, ashtu edhe për kujdesin e lëkurës