Të gjithë duke ikur nga Emiri i Dubait. Princesha Haya bint Al Hussein, gjysmë motra e mbretit të Jordanisë dhe gruaja e Mohammed bin Rashid al-Maktoum, kryeministri i Dubait, iku nga burri i saj duke marrë dy fëmijët, Zayed dhe Jalila, të moshës 7 dhe 11, për t’u strehuar së pari në Gjermani dhe më pas në Britaninë e Madhe.

Para saj, një nga vajzat e emirit, Princesha Latifa, gjithashtu kishte ikur, pasi denoncoi abuzimet dhe keqtrajtimet e saj. Por nuk ka më lajme për të.

Sipas Emirates Leaks, e cila citon burimet e saj, princesha iku në Gjermani me ndihmën e një diplomati gjerman, duke kërkuar azil politik nga autoritetet dhe një divorc nga burri i saj.

Sidoqoftë, disa burime konfirmojnë për gazetën amerikane Daily Beast se Haya tashmë ka gjetur strehim në Londër.

Të njëjtat burime thanë se Emiri dhe Princi i Kurorës së Abu Dhabit, Mohammed bin Zayed, të dy kërkuan nga autoritetet gjermane të dorëzonin princeshën dhe fëmijët e Jordanisë në Emiratet, por Berlini e mohoi kërkesën.