Kur jeni të ekspozuar në diell për një kohë të gjatë, në fytyrë shfaqen njolla të errëta. Zakonisht, shenjat shfaqen në ballë, mollëza dhe ndonjëherë mbi buzë.

Një ilaç krejtësisht i papritur ndihmon në këtë problem, dhe bëhet fjalë për kajsitë e thata. Ky frut i thatë ndihmon në largimin e njollave të errëta nga lëkura, e gjitha kjo falë një lënde ushqyese. Ata përmbajnë beta-karoten e cila kur gëlltitet kthehet në vitaminë A.

Kjo vitaminë mbron lëkurën nga dëmtimet dhe veçanërisht ndihmon me hiperpigmentimin duke hequr këto njolla të shëmtuara nga fytyra. Mjekët theksojnë se përqendrimi i lëndëve ushqyese, vitaminave dhe mineraleve në 100 gramë kajsi të thata është më i lartë se në të njëjtën sasi të këtij fruti kur është i freskët.

Kur thahet, kajsia humbet lagështinë e saj, kështu që vitaminat përqendrohen në lëkurën e saj. Kajsitë e thata përbëhen 80% nga karbohidrate lehtësisht të tretshme, ndaj personave me diabet nuk rekomandohet t’i hanë ato.