Elon Musk, pronar i Tesla dhe SpaceX, përdor shpesh gjëegjëza gjatë intervistave të punës që bën me punonjësit e tij të ardhshëm.

Këe ka zbuluar shkrimtarja Ashlee Vance, e cila shkroi biografinë e sipërmarrësit me titull Elon Musk: Biznesmeni që parashikon të ardhmen, botuar në vitin 2015 dhe shkruar nga gazetarja në bashkëpunim me menaxherin.

Libri përmban disa nga momentet më të rëndësishme në jetën e manjatit, duke filluar nga fëmijëria e tij, kur ai u ngacmua në shkollë ose pasi kishte pësuar dhunë psikologjike nga babai i tij Errol.

Shkrimtarja ka detajuar enigmën që miliarderi zakonisht i parashtronte personelit të tij të ardhshëm. “Ju jeni në sipërfaqen e Tokës. Ju ecni një milje në jug, një milje tjetër në perëndim dhe një milje në veri. Përfundoni pikërisht aty ku keni filluar. Ku jeni ju?”.

Shumë përgjigjen Polit të Veriut. Në vend të kësaj, autori shpjegon se përgjigja tjetër mund të jetë “diku afër Polit të Jugut”, pasi në këtë pikë, nëse udhëtoni atë rrugë në jug, perimetri i Tokës është pikërisht ajo distancë.

Ekspertët e burimeve njerëzore argumentojnë se pyetjet që kanë rëndësi për arsyetimin ose strategjinë tregojnë shumë për personin përballë jush, si dhe për aftësinë e tyre për të kundërshtuar dhe menaxhuar ngjarje të papritura dhe shumë më tepër.